Преместване с домашни любимци

Въпросът за преместване с домашни любимци е деликатен. За животинките предстоящата смяна на дома би могла да бъде много стресираща, затова е от огромно значение да положите усилия да намалите стреса възможно най-много. С малко съвети от наша страна, преместването с домашни любимци може да се окаже  позитивно преживяване и за тях, и за стопаните им.

Преди да започне преместването трябва да се погрижите за следните задачи. Трябва да ги отведете на контролен преглед при ветеринар, за да се провери здравният им статус, а и да се вземат някои предпазни мерки. Следващата Ви задача е да прочетете нашите съвети, за да гарантирате на Вашето животно сигурно и приятно пътуване до новия му дом. Ето и предложенията ни за намаляване на стреса на домашните любимци:

Пътуването с автомобил

  • Насрочете преглед при ветеринар, за да се провери здравословното състояние на животното, да Ви дадат копия от ваксинациите. Обсъдете с лекаря пътуването и потърсете съвети как да реагирате при нужда по време на пътуването.
  • Ако ще пътувате с автомобил до новото си жилище, тренирайте Вашия любимец да се вози като правите предварителни кратки обиколки в квартала. Не му давайте храна поне седем часа преди тръгване, вземете вода и не забравяйте да спирате по пътя, за да му дадете възможност да се разходи. Ако ще спирате да нощувате в хотел, се погрижете да изберете такъв, който има възможност да предложи подслон и на Вашия любимец. Основно правило – не оставяйте животното само в автомобила!
  • Птичките и малки животинки като хамстери, например, могат да си пътуват в своите кафези и клетки, стига да можете да ги поставите на проветриво място, без да се движат (най-добре е да покриете клетката, така е много вероятно да ги успокоите).

Пътуване със самолет

Ако планирате да пътувате с животното по въздух, не забравяйте да се обадите достатъчно рано на авиокомпанията, за да проверите какви са условията да приемат пътник – домашно животно.

  • Най-добре е да изберете директните полети, за да съкратите до минимум времето на пътуване на животното. Изберете просторна клетка за пренос, в която то да стои изправено и да има възможност да се раздвижи вътре в нея.
  • Слагайте регулярно животното в клетката преди това, за да може да свикне с нея.
  • Не забравяйте да сложите табелка „Домашен любимец“ на клетката с името му, Вашия адрес и телефон и допълнителни инструкции, ако има такива.
  • След като се качите в самолета, попитайте стюардесата дали и Вашия любимец е също на самолета.

Не е нужно преместването с домашно животно да е стресиращо преживяване. Ако следвате нашите съвети и Вие, и то можете безпроблемно да преминете през процеса на преместване. Най-важно е животното да се чувства на сигурно място и да не бъде застрашено здравето му. Преместване с домашни любимци – отговорност на Алайд!

Източници, които могат да Ви дадат повече информация за преместването на домашен любимец

The Independent Pet and Animal Transportation Assoc. Intl., Inc.
www.ipata.com

Pet Hotel and Travel
www.pet-hotel-and-travel.com

Pet Community
www.petswelcome.com

Pet Care
www.healthypet.com/index.html

Dogbg.com
www.dogbg.com

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!