Пренасяне – първите задачи в новия дом

И така, вече сте на новото място и ви чака много работа. Има няколко неща, които трябва да направите още преди фирмата за пренасяне да е докарала вашите вещи. Ето няколко приятелски съвета, които ще направят пренасянето по-леко и ще ви помогнат бързо да превърнете новото жилище в свой дом.

Ток, вода, телефон

Свържете се веднага с доставчиците на комунални услуги на новото място – електричество, газ, вода, телефон, кабелна телевизия и интернет – за да проверите дали има нужда да ги прехвърлите на свое име. Най-добре се обадете на компаниите-доставчици веднага щом е ясна датата на пренасяне, така услугите ще бъдат активирани ден преди да се нанесете. Ще бъде чудесно, климатиците да са включени, да бъде светло и хладилникът да работи, когато се нанесете на новото място.

Сбогом на буболечките

Обадете се на фирма за борба с вредителите още преди да се пренесете и ние да сме докарали багажа ви. Човек никога не знае какво е обитавало къщата, особено ако е била празна известно време.

Чисто, по-чисто, най-чисто!

Най-лесно е да почистите новия си дом преди нашият екип по пренасяне да е докарал багажа ви. Така няма да се налага допълнително да местите предмети, за да изчистите всяко ъгълче на къщата. Избършете пода, прозорците, плотовете, рафтовете, чекмеджетата и т.н. Това ще ви помогне да се почувствате у дома си. Почистете и дезинфекцирайте настилките в новия си дом, пуснете миялната машина и пералнята, изчистете печката, хладилника и фризера. Добра идея е да подмените тоалетната чиния.

Електрическото табло

Намерете електрическото табло. Проверете кой е главният бушон и дали всеки електрически ключ е обозначен правилно. Разберете къде се намират водомерът и спирателният кран за водата.

Пушенето забранено

Проверете дали има достатъчно детектори за дим в сградата и тествайте всеки от тях. Изгответе план за евакуация в случай на извънредна ситуация – пожар, наводнение. Уверете се, че на всеки етаж има пожарогасител.

Комплект за първа помощ

Винаги трябва да имате комплект за първа помощ в дома си. Той трябва да се намира на лесно място. Преместването понякога води до травми и наранявания.

Koй е там?

Сменете патроните на всички врати. Получили си връзка ключове при настаняването. Няма как да знаете колко още подобни връзки има и кой разполага с тях. Не рискувайте в новия ви дом да влезе чужд човек.

Къде е тоалетната хартия?

Отворете най-важната кутия при пренасяне – „Open First“ – „Отвори ме първа“. Тя съдържа най-необходимото – като например тоалетна хартия, сапун, паста за зъби, торби за боклук, чаши и чинии, ножици, закуски и хартиени кърпи.

Къде живеете?

Променете адресната си регистрация в общината и уведомете пощенската служба, банката, кредитната компания, застрахователната компания. Променете регистрацията на автомобила си и шофьорската си книжка. Това е задължително, ако се намирате в зелена, синя или жълта (а защо не и кафява) зона за паркиране.

Има още много неща, които да направите при пренасяне на ново място, но тези основни съвети са първата стъпка към превръщането на новото място във ваш дом.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!