Kое е най-подходящото време за преместване на дома

Всяко преместване на дома е стресиращо. Има дни, седмици и месеци, които са много подходящи за подобна промяна. Без значение дали наемате професионална фирма за преместване като нас или се наемате сами да се преместите, изборът на време е много важен. В определени дни, седмици или месеци повечето фирми за преместване и транспортни агенции намаляват цените и предлагат повече допълнителни услуги.

От ноември до Нова година

Това са перфектните месеци за преместване в ново жилище. Тогава фирмите за преместване забавят темпото. Децата вече са започнали училище и семействата не са в настроение да се местят преди празниците. Избягвайте летните месеци – това е най-скъпото време за местене.

В средата на месеца

Планирайте преместването да започне в средата на месеца, за да получите по-ниска цена. В началото и в края на всеки 30-дневен период е най-натовареното време за фирмите за преместване. Повечето договори за наем се сключват в началото на всеки месец.

От понеделник до четвъртък

Най-подходящите дни от седмицата за местене са от понеделник до четвъртък. Повечето хора планират преместването за почивни дни, когато не са на работа и това натоварва хамалите през уикенда. Всяка фирма за преместване има по-малко ангажименти през работната седмица, а това означава и по-добра цена на преместването за вас.

Ваканцията

Повечето хора избират да се местят през лятото. Тогава децата са във ваканция и не се налага да ги водите на училище и да им помагате с домашните по време на суматохата около преместването. Когато организирате преместване през лятната ваканция, децата имат време за приспособяване към новия дом, новия квартал и съседите, преди началото на учебната година.

Хубаво време

Времето играе важна роля при преместване и обикновено ни изненадва. Важно е къде живеете и къде се местите. Най-предпочитани за преместване са сезоните пролет и есен. В някои части на страната лятото е по-екстремно като климатични условия, а в други – зимата. Обмислете добре кога да планирате вашето преместване и имайте предвид, че през лятото то е най-скъпо.

Празници

В случай, че решите да се преместите по празниците, помислете за трафика по пътищата. По време на празниците движението е по-натоварено и ще ви струва много нерви. Избягвайте преместването преди големите празници Коледа и Великден, когато се местите в район без нито един познат. Преместване в друго време ще ви позволи да срещнете нови познати и да посрещнете в приятна атмосфера празниците.

Преместване на дома или офиса в най-удобното време е правилният избор, но не винаги е възможно да съобразите всичко. Ако датата за местене не е точно фиксирана и може да бъде променена, прочетете отново тези предложения преди да планирате.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!