Обадете ни се +359 2 974 5170 за да получите оферта!
или попълненете формата…
  • DD slash MM slash YYYY

Kакво да правите с вещите преди преместване

Местите се в нов дом. Това е отлична възможност да прецените какво ще правите с вещите си преди преместването. Трябва да направите това преди да започнете да опаковате. Вещите имат сантиментална стойност за всеки от нас, затова решението какво да правите с тях може да се окаже трудна задача. Все пак ние ще ви помогнем да прецените кое да задържите, кое да оставите на склад и кое да продадете.

Първо и най-важно – изберете предметите преди да се преместите. Така ще имате и по-малко вещи за пренасяне.

Какво да задържите

Работили сте усилено, за да си купите повечето вещи. Ето защо не можете с лека ръка да се откажете от тях. Опитайте с въпроса колко често сте употребявали определена вещ през последната година и ако се окаже, че не сте я ползвали – тя не ви е нужна. Не сте и подозирали колко от предметите просто ви заобикаляте без да са ви нужни. Така ще дадете възможност на някой друг, който наистина има нужда от тази вещ, да я използва.

Какво да оставя на склад

Със сигурност има вещи, които рядко използвате, но не искаш да се разделите с тях. Вещите, които имат силна емоционална стойност за вас, може би трябва да отидат на склад. Мебелите – сред тях със сигурност има такива, в които сте инвестирали наистина с любов. Но новият ви дом вероятно ще бъде различен като разположение, като големина и много от старите мебели няма да имат място там. Ако са ценни, запазете ги в някакво помещение или просто се разделете с тях.

Кои вещи да продадете

Мебелите имат стойност и си струва да се продадат. Така онези, които имат нужда от тях, ще са щастливи да ги купят, а и вие ще сте доволни да изкарате добри пари от тях. Гаражната разпродажба е популярна и удобна форма за продажба на старите мебели. За да е една разпродажба успешна, трябва да привлечете вниманието на потенциалните купувачи – предимно съседи и приятели. Необходимо ви е някакво пространство – двор или гараж. Предметите не трябва да са просто разхвърляни по земята, а да са подредени и да имат етикет с цена. Ще ви трябват и двама приятели. Единият ще играе ролята на касиер и ще пази кутията със събраната сума. Другият ще се движи сред потенциалните клиенти и ще разговаря с тях.

Кое още е важно при разпродажбата – вещите които предлагате да са чисти и в добро състояние, да бъдат подредени грижливо и клиентите да се чувстват удобно докато ги разглеждат. Добре е дрехите да са на закачалки. И не по-малко важно е да предложите на своите приятели и съседи сандвичи и кафе.

В наши дни все по-често търгуваме и онлайн. Някои дрехи дори може да продадете с помощта на онлайн магазини за втора употреба. Ако сред вещите има неща, на които е трудно да определите цената, не забравяйте, че можеш и да ги подарите. По-добре намерете начин да се освободите от непотребните вещи.

КАКВО КАЗВАТ НАШИТЕ КЛИЕНТИ…
Мнения за фирма за премествания

Преместване на 120 работни места, архив и сървърно помещение за два дни - гладко и синхронизирано, без никакви изненади. Много сме доволни от всички - от мениджъра по преместването, екипите за преместване и специалистите по сглобяване на мебели!

Вижте още мнения От Георги И от София