Как да си набавим материали за опаковане за без пари

Преместването в нова къща или апартамент е свързано с много положителни емоции, но може да ви струва много пари. Най-вероятно ще трябва да купите боя, да сменитенякой прозорец, да засадите няколко цветя, да купите нови кърпи и душ завеса, а може би дори да купите нови мебели, за да превърнете жилището в свое. Когато става въпрос за купуване на материали за опаковане, можеш да спестите сериозни пари. Просто трябва да знаете с кого да говорите, къде да потърсите материали за опаковане и как да опаковате. Опитайте да спазвате тези съвети и да спестите колкото можете.

  • Не давайте пари за кашони – Не давайте пари за кашони, а се отбийте се в съседното квартално магазинче и помолете да ви услужат с няколко. Кашоните за банани, ябълки и алкохол са сравнитено здрави и може свършат работа. А ако работите в офис, опитайте се да вземете няколко празни кутии от копирна хартия, те също са окей.
  • Какво имате под ръка – Прегледайте какво имате вкъщи и кое може да ви помогне в преместването. Например, един кош може да се използва за пренасяне на предмети със нестандартна форма. Кърпи за баня, калъфки за възглавници могат да се използват като защитни материали в кутиите. Чекмеджетата могат да се местят с цялото им съдържание.
  • По-малко тиксо – Ако кутиите не се нуждаят от допълнителено укрепване, по-добре не използвайте тиксо. Просто ги затворете добре. Ако все пак сте убедени, че няма да стане без залепваща лента, купете тиксо от магазин за един лев – там е най-евтино.
  • Стари вестници и списания – Вместо да купувате хартия, с която да опаковате и предпазвате чупливите предмети, използвайте страниците на стари вестници и списания. Имайте обаче едно наум – старата вестникарска хартия може да остави следи върху вещите, така че подбирайте вестниците внимателно.
  • Помощ от приятел – Обърнете се за помощ към свои приятели. Ако нямате камион или пък не искате да се възползваш от нашите услуги, тогава или ще трябва да наемете камион за преместване, или да помолите приятел да ви заеме своя. В този случай не забравяйте да напълниш резервоара догоре и да почистите машината след края на преместването.

Ако се местите надалеч и се налага да наемете компания за преместване, проучете какви намаления предлага. Някои компании или нестопански организации използват услугите на фирми за преместване и могат да ви помогнат да спестите пари. Разпитайте във вашата организация или направо се обадете на фирмата за преместване и ги попитайте какви отстъпки предлагат. Те ще ви дадат кратко обяснение за предлаганите отстъпки и това може да ви спести много пари.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!