Как да подготвите дома си за преместване

Ваш собствен дом. По-голям от предишния. Ново начало в нов град или квартал. Със сигурност няма да е лесно. Добрата новина е, че има няколко прости начина да отхвърлите част от товара и да направите живота си по-лесен. Не е задължително да наемете фирма за преместване, въпреки че това е най-добрият начин за намаляване на стреса. Да започнем по ред:

Излишното

Започнете с една кутия (или няколко), надпишете ги “Изхвърли“, „Дари“, и/или „Гаражна разпродажба“ и ги поставете на такова място в дома си, че да не пречат на никого. Така всеки член на семейството ще започне критично да оглежда вещите си по стаите и да прецени в коя кутия да ги остави. Без излишно напрежение и суетене.

По-рано

Колкото по-рано опаковате, толкова по-добре. Със сигурност има неща в къщата, които се ползват сезонно или по-рядко, така че започнете от тях. Украси и декорации за празници, дрехи за друг сезон и др. могат да бъдат старателно опаковани, етикирани и оставени настрана. Използвайте нашите съвети за опаковане.

На части

Опаковайте на части. Не е необходимо да опаковате цялата покъщнина за един ден. Обходете къщата, изберете от коя стая да започнете, вземете кухнеския таймер и материали за опаковане. Нагласете таймера за няколко часа и се опитате да опаковате колкото можете за определеното време. (не забравяйте, че трябва да използвате кутиите „Изхвърли“ и „Дари“). В никакъв случай не оставяйте тази работа да продължи през целия ден, отделете само още няколко минути да завършите започнатото, за да не се претоварите.

Поправки

Определете вещите, които имат нужда от поправка. Маркирайте ги с цветно тиксо. Ако поправката изисква обяснение, напишете подробности върху лентата. След като опаковането и подреждането във всяка стая приключи, може да се погрижите за нещата, които се нуждаят от поправка.

Почистване

Почистете всяка стая докато продължава ремонтът или точно след като приключи. Почистете стени, врати, тавани и след това затворете вратата. Дори може да сложите на всяка врата надпис „Чисто“, за да знае всеки, че стаята е готова за ползване.

Пренесете се в кухнята

Преди преместването намали пространството, което използвате, кухнята най-трудно се опакова и пренася. Ако можете да работите у дома, сложете лаптопа на кухненския плот и го използвайте за работно място няколко дни, докато разчистите и опаковате останалото пространство. Има и друг начин да опаковате и пренесете кухнята – започнете да опаковате приборите и кухненските уреди, които използвате по-рядко. В няколко чекмеджета оставете най-необходимото за ежедневието ви, което винаги да е под ръка. След това почистете празните шкафове и ги маркирайте с тиксо с надпис „Почистени“. По този начин, никой няма да бърка в тях и когато денят за пренасяне настъпи, можете просто да поставите в кутия съдържанието на шкафчетата с най-необходимото и да се качите в колата.

Спрете с пазаруването

Спрете с пазаруването всеки ден. Хората съхраняват повече замразени зеленчуци, месо и какви ли не остатъци от храна, отколкото предполагат. Не увеличавайте това количество, а се опитайте да го намалите. Излишно е да пренасяте половин бутилка мляко, но пък е неразумно и да изхвърлите няколко литра. Брашното, захарта, друг вид храна – или ги опаковайте, или ги дайте на съседи, приятели или на близката социална кухня.

Наемете ли професионални хамали като нас, забравете всички тези съвети за опаковане. Само ни се обадете навреме и ние ще поемем огромната част от работата.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!