Как да намерите място за старите мебели в новия дом – Карта върху пода

Имате нов дом и стари мебели. Как да ги подредите така, че да са подходящи за новата къща? Най-лесно е да направите план за мебелите върху пода, за да може по-добре да си представите новия дом и всички мебели да отидат там, където им е мястото.

Старите мебели в новия дом: Интернет дава хиляди възможности за онлайн интериорен дизайн на нов дом, достатъчно е само да въведете размерите на стаите и мебелите. С хартия и молив обаче можете да се справите по-добре.

Необходими материали:

Метър
Хартия или тънък картон (може да ползвате празна кутия от зърнена закуска)
Химикал или молив
Милиметрова хартия

Как измерваме:

Измерете ширината и дължината на стаята с метър. За по-прецизно мерене, мерете срещу стената. Нарисувайте върху милиметровата хартия стаята с мащаб всеки 0,5 см да е равен на 0,5 м. Запите и размерите от външната страна на всяка от разчертаните линии. Използвайте линия или триъгълник за по-голяма прецизност.

Измерете местоположението на електрическите контакти, ключовете на лампите, осветителните тела на тавана и ги нанеси на милиметровата хартия. Така ще насочвате хамалите къде да поставят нещата, които работят на ток.

Измерете мебелите си. Нарисувай ги върху нов лист от милиметрова или обикновена хартия, използвай същия мащаб. Залепете етикет върху всяка мебел, след като си я нарисувал.

Изрежете всяка начертана мебел. Ако искате моделите да са по-здрави, залепете шаблоните за мебели върху картон.

Как подреждаме:

Започнете да подреждате мебелите според плана върху пода. Съобразявайте се с височината на всяка мебел. Не искате високият шкаф да се окаже пред прозореца.

Подреждайте така, че да може да се минава покрай мебелите, оставяйте поне по 60 сантиметра място. Пред всяка мебел трябва да има поне по половин метър място. Поставете всяка мебел на около 5 сантиметра от стената.

По време на нареждането мисли за осветлението, необходимо за съответната стая. Съобразявайте се с контактите, те трябва да са на удобно място.

Ако в стаята има телевизор, той трябва да е на най-малко 2 метра и половина от дивана.
План върху пода трябва да се направи, без значение дали ще купувате нови мебели или ще използвате старите. Въоръжете се с търпение, защото може да се наложете да пренареждате мебелите по много различни начини. План върху пода може да ви помогне да вземете решение да разкарате някоя стара мебел и да си купите нова.

Когато правите план за мебелите върху пода, това не означава непременно, че всичко ще пасне до сантиметри и ще бъдете безкрайно доволен от резултата. Все пак ще бъде по-лесно, особено ако не сте наели фирма за преместване, която да разтовари вещите ви.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!