Как да определя бюджета за преместване

Планирането на бюджета за преместване е едно от най-натоварващите неща. Притеснението няма да ви напусне, докато не приключи цялото преместване и докато не се установите на новото място. Правилното планиране на бюджета е по-важно от всичко друго.
В началото прецени колко пари си готов да похарчиш. Ще се наложи да направиш свое лично проучване, за да разбереш колко струва всеки етап от едно преместване. Колкото повече си наясно с различните услуги, толкова по-уверен ще бъдеш за финансовата и логистичната част на преместването.

• Опаковане

Всеки етап от преместването можеш да направиш сам или да платиш някой друг да свърши работата. Фирмата за преместване може да ти помогне в опаковането, а от теб се иска да осигуриш кутии. Има много търговци, от които можеш да си ги набавиш. Ако това те затрудни, тогава фирмата по преместване ще осигури кутиите. Това ще ти излезе по-скъпо, но пък фирмата ще опакова всичко вместо теб и ще ти гарантира комфорт и спокойствие.

• Преместване

Преместването е най-скъпата част. Ако се местиш наблизо, тогава приятел може да ти услужи с ремарке или камион. Струва си да отделиш време за няколко курса, ако можеш така да свършиш работата. Всичко ще ти струва няколко дни и много бира за приятелите, които са помогнали.

• Наем на камион

Можеш да наемеш камион, за да си организираш сам преместването и да спестиш разходи. Цената ще зависи от големината на камиона, затова е важно предварително да си наясно какъв обем ще заеме твоят багаж. Цената може да бъде още по-ниска, ако наемеш камион в работен ден през седмицата. Разходите ще паднат още повече, ако сам направиш курса и не използваш услугите на шофьор.

• Наемане на фирма

Наемане на фирма за преместване ще излезе по-скъпо, отколкото да наемеш камион и да се преместиш сам. Професионални хамали обаче ще ти гарантират спокойствие. Фирмата ще се погрижи за всичко – включително и за най-деликатните предмети, както и за вещите, които се нуждаят от разглобяване. Месеците от октомври до април са най-евтини, защото хамали се търсят най-вече през пролетта и лятото. Ако можеш да планираш преместване в подходящо време от годината, ще спестиш част от разходите.

• Товарене и разтоварване

Самата мисъл за товарене и разтоварване причинява болки в кръста. Затова най-добрият избор е да наемеш компания, която да свърши всичко – да натовари вещите, да ги превози, а после да ги разтовари на новото място. Но ако си в състояние сам да натовариш и разтовариш вашата покъщнина, тогава можеш да потърсиш услугите на професионална фирма за преместване само за транспортирането. Това също ще ти излезе по-евтино, само внимавай с кръста.

• Складиране и съхраняване

В процеса на преместване ще има период, в който вещите вече ще са извън старото жилище, но все още няма да са влезли в новия дом. Тогава ще имаш нужда от място за тяхното съхранение. Добрите фирми за преместване предлагат и тази услуга. В края на процеса може да се окаже, че най-евтино е било да включиш и тази услуга в пакета.

Много е важно да познаваш всеки етап от процеса на преместване, тогава икономиите които можеш да направиш ще станат очевидни. Също така, добре е да предвидиш и неочаквани разходи, защото както знаеш всичко се случва. И така, вече си готов да определиш своя бюджет за преместване.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!