Съвети за преместване с домашни любимци

Домашните любимци са част от нашите семейства и е важно да се погрижим за техните нужди по време на преместването. По-долу са дадени някои насоки за преместване с пухкави, опашати и люспести любимци.

Котки

Макар че котката Ви може да се радва на появата на много кутии, тя бързо ще се стресира, като види как размествате дома ѝ. Запазете нейното място за хранене, тоалетна и места за спане непроменени до последния възможен момент. Не забравяйте да проверите кашоните за скрити котки, преди да ги запечатате. В деня на преместването ги оставете в затворено помещение, както за да ги успокоите, така и за да им попречите да избягат през вратата. Банята или празната спалня са добър избор. Дайте им храна, вода, кошара и любимо килимче, одеяло или възглавница. Ако не разполагате с място, което може да бъде напълно затворено, сложете ги в клетки и ги поставете във ваната, докато работят хамалите. При местно преместване може да е най-добре да настаните котките си в пансион в деня на преместването.

Ако пътувате дълги разстояния, дръжте котките в транспортни клетки (по една в клетка) и разположете клетките така, че котките да могат да се виждат помежду си или Вашето семейство. Освен това котките могат да получат гадене от скоростта на движението и в случай на инцидент ще е по-лесно да се почисти клетката, отколкото седалките. Ограничете храненето им след полунощ преди шофиране, за да намалите вероятността от „морска болест“.

Ако превозвате Вашите котки със самолет, уверете се, че клетката ще се побере под седалката пред вас. Сложете в клетката нещо, което мирише на вас, за да ги успокоите; уверете се, че клетката е етикетирана с Вашата информация. Също така се уверете, че котката Ви носи нашийник и етикет с Вашата информация за контакт. Може да попитате ветеринарния си лекар за начини да направите пътуването по-малко стресиращо за котката си.

Добра идея е да държите котките си затворени в една стая през първите няколко дни, а след това да ги пуснете навън, за да изследват постепенно новата среда. Котката Ви трябва да се адаптира в рамките на една седмица, но следете за загуба на апетит и промени в поведението, като например ласкава котка да стане затворена или агресивна. Консултирайте се с ветеринарен лекар, ако забележите някакви промени в уринирането, тъй като това може да е признак за сериозни проблеми, причинени от стреса.

Кучета

Вероятно кучето Ви ще се адаптира по-лесно към преместването, отколкото котката, освен ако не е склонно към тревожност. Ако е така, ще трябва да го успокоите; помислете за използване на антитревожна жилетка, ако кучето Ви проявява признаци като прекомерно треперене, задъхване, хленчене или лай. Възможно е да се наложи да настаните кучето си на пансион, докато хамалите са в къщата, както за да улесните опаковането, така и за да му избегнете стреса.

Направете така че Вашето куче да има възможностите да възпроизведе навиците си от стария си дом в новия дом. Предварително определете дали има зони, които са забранени за ползване, и ги затворете. Ако кучето Ви е свикнало да бъде в клетки, поставите монтирането на клетката му като приоритет. В противен случай поставете леглото му на възможно най-сходното място на това от предишния си дом. За да насърчите неговото опознаване на къщата, поставете играчки или лакомства на места, където кучето Ви може да ги намери.

Преди да пуснете кучето си навън без надзор, огледайте оградата за пропуски, дупки или места, откъдето кучето Ви може да излезе. Важно е да разхождате кучето си из квартала. Това ще му помогне да намери дома си, ако се изгуби. Уверете се, че кучето Ви има етикети с актуалната Ви информация за контакт; може също така да му поставите микрочип.

Малки животни и птици

Малките животни и птиците не се допускат в камиона за преместване. За дребните гризачи, като морски свинчета, хамстери и други подобни, ще Ви е необходима малка пътна клетка, която лесно може да се побере в колата. Уверете се, че животното не може да избяга от нея (включително и че не може да сдъвче изходните си вратички) и че самата клетка няма вероятност да се счупи. Малките птици могат да бъдат премествани в клетките си; за по-големите птици, като папагали и какаду, ще трябва да използвате преносими клетки. При по-големите птици отделете време, птицата да свикне с клетката; може също така да направите пробно пътуване на птицата в клетката.

Не забравяйте да се консултирате с ветеринарния си лекар, ако имате специфични притеснения, когато става въпрос за малки животни и птици. Ако Ви предстои дълъг път или ако няма да имате място в колата, има фирми, които могат да транспортират Вашите домашни любимци вместо Вас.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!