Ръководство за преместване с бебе

В някои отношения преместването с бебе е по-лесно, отколкото преместването с по-големи деца или дори с домашни любимци, които искат да тичат наоколо, да изследват, и да се забъркват в неща. В други отношения преместването с бебе може да бъде изключително предизвикателство, тъй като оставате без удобствата на дома и нарушавате графика, в който бебето Ви се развива.

На 5 месеца, като родител, вероятно едва сега започвате да имате малко по – голяма предсказуемост с Вашето бебе. Добавянето на преместване в живота Ви със сигурност ще обърка всичко това, но ако сте подготвени и се оставите на течението, ще преминете през преместването си по живо по здраво!

Какво да очаквате при преместване с бебе

Ако обмисляте преместване с бебета, можете да очаквате някои от тези уникални предизвикателства:

Нарушаване на графиците за дрямка и сън

Рязката промяна в графика и обстановката може наистина да обърка навиците за сън и хранене на бебето. Бъдете готови да ги успокоявате повече от обикновеното, за да им помогнете да преминат през този период на промяна.

Много „вещи“ в колата

Колкото по-малки са те, толкова повече неща им трябват, за да прекарат деня. Ще трябва да бъдете запасени с необходимите принадлежности, за да поддържате щастието на малкото си дете – от опаковки за игра до колички, столчета за кола, памперси и шишета.

Движение по-бавно от нормалното

Нуждите на бебето често са приоритет и забавят опаковането на багажа Ви или изискват повече спирания по време на пътуването. Не се притеснявайте прекалено много, че не бързате и се грижите първо за бебето си. В крайна сметка ще успеете да свършите всичко.

Списък за опаковане – какво да не опаковате в камиона за преместване

Камионите за преместване са дар от Бога, когато става въпрос за ефективно пренасяне на всичките Ви вещи на един път. Проблемът е, че след като кутиите са опаковани вътре, рядко можете да ги извадите, докато не стигнете до крайната Ви дестинация.

Макар че е добра идея да опаковате големите бебешки вещи (детското креватче и масата за повиване, онези огромни плюшени играчки), отделете допълнително време за сортиране на вещите, за да сте сигурни, че имате всичко необходимо. Обикновено искате да сте компактни, когато опаковате ръчния си багаж, но с бебе винаги е по-добре да опаковате повече, отколкото е необходимо!

 1. Достатъчно памперси/салфетки за цялото пътуване (добре е да планирате по 1 на час по време на пътуването)
 2. Подложка за преповиване и одеяла
 3. Торбички за боклук
 4. Преносимо детско креватче
 5. Консумативи, необходими за хранене – помпи, шишета, и почистващи препарати
 6. Любими играчки
 7. Допълнителни биберони, в случай че се изгубят
 8. Достатъчно чисти и удобни дрехи (подгответе се и за промени във времето по време на пътуването)
 9. Бебешка аптечка (с лекарства подходящи за всяко дете)
 10. Надуваема вана и бебешки шампоан
 11. Сгъваема детска количка (чантите за носене предлагат лека алтернатива на това)
 12. Седалка за кола и аксесоари
 13. Бонус: Музика, подходяща за бебета, за дълги пътувания с кола
  Ако е необходимо, наемете по-голям микробус или автомобил за пътуването си, за да поберете всички тези необходимости. Макар че можете да намалите този списък за опаковане, за да го поберете в по – малък автомобил, има вероятност да имате нужда от малко повече място, за да се отпуснете, докато предприемате голямото си преместване.

Забавление на бебето по време на преместването

Повечето родители, които се местят, са подготвени за изпитанията, свързани със забавлението и спокойствието на бебето по време на пътуването. Разполагайте с игри и играчки, успокояваща музика и средства за разсейване. Всички тези неща са чудесни и Вие знаете какво е най-подходящо за Вашето бебе.

Важно е обаче да помните, че частта от преместването, свързана с пътуването, е само една малка част от целия процес. Ще имате нужда от неразсеяно внимание и по време на опаковането на къщата и преместването в новата.

Помислете дали да не наемете детегледачка или да наемете член на семейството, който да играе ролята на „бавачка“ през седмицата на преместването Ви. Ако имате възможност да прехвърлите по-голямата част от грижите за децата на някого, на когото имате доверие (и който може да Ви помогне с опаковането, докато Вие споделяте мили мигове с Вашето бебе), непременно се възползвайте от него.

Преместването на ново място е един от онези моменти в живота, когато е важно да се обградите с хора, които могат да Ви подадат ръка. Помощта под всякаква форма – от професионални преместващи фирми до приятели и роднини – си заслужава да бъде потърсена.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!