Преместване на растения

Любителите на растенията трябва да свършат допълнителна подготовка, когато става въпрос за преместване на растения на дълги разстояния.

Ако се подготвяте за преместване на голямо разстояние и се притеснявате да как да запазите растенията си здрави и процъфтяващи, предлагаме Ви това ръководство за подготовка и преместване на саксийни растения и цветя.

Запознайте се със закона: Ако се премествате на по-малко от 150 мили и оставате в същия град, можете да опаковате растенията в нашия камион за преместване. По закон обаче сме ограничени да преместваме живи растения на по-дълги разстояния, когато пътувате през държавни (или международни) граници или при премествания, които продължават повече от 24 часа. Някои държави изискват сертификати за определени растения. Свържете се с новата си дестинация за повече информация относно това какво е законно (или не) да внасяте и транспортирате.

Информирайте Вашите хамали: Тъй като има толкова много законови ограничения за растенията и тъй като те изискват специално боравене, най-добре е да информирате Вашия екип от Аllied по отношение на това какво и как ще пренасяте. По този начин можем да работим заедно, за да изготвим план за действие, който да е безопасен, законен и не твърде скъп.

Подгответе растенията: В седмиците преди преместването отделете малко повече време и грижи за поддръжката на растенията. Отстранете мъртвите листа и клони, подрежете растението, ако е необходимо, и направете цялостно плевене. Избягвайте да използвате торове, придържайте се към обичайния си режим на поливане и постепенно намалявайте количеството светлина, което получават всеки ден, за да не бъдат толкова шокирани, след като бъдат преместени от обичайното си слънчево място в тъмна кутия.

Пресаждане на растенията: Ако имате тежки керамични саксии за растенията си, може да помислите дали да не ги преместите в по-леки пластмасови контейнери за преместването (така те ще са много по-леки и вероятността саксията да се счупи ще е по-малка). Това е и възможност да се уверите, че растението Ви е в стерилизирана почва (изискване, ако се премествате през държавни граници). Разбира се, пресаждането може да бъде стресиращо за растението, затова се уверете, че сте го направили доста преди преместването, за да му дадете време да се успокои.

Обърнете внимание на времето: В горещините растенията се нуждаят от малко повече вода, преди да тръгнат. При студено време е по-добре да имат суха почва. Съобразете плановете си за подготовка с температурата навън (и в транспортното средство). Ако ще пренасяте растенията от една крайност в друга, най-добре е да намерите начин за пренасянето им с контролирана температура, за да намалите шока.

Опаковайте внимателно: Растенията се преместват най-безопасно, когато са поставени в кутия с отвори за въздух и хлабав капак. Те трябва да са добре окрепени отдолу, за да се гарантира, че саксията няма да се движи по време на транспортирането, но самото растение трябва да има известно пространство отгоре. Всички растения трябва да се пренасят в изправено положение и трябва да избягвате да слагате каквото и да било отгоре на тази кутия. Поставянето на влажни вестници върху горната част на пръстта може да запази растението хидратирано.

Може също така да помислите дали да не подарите растенията си или да вземете резници и да преместите само тях. Тъй като някои растения са много големи (и тежки) и тъй като големите разстояния могат да бъдат вредни за тях, често е най-добре да им намерите нов дом наблизо.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!