Кои е най-добрият начин да защитите матраците си по време на преместване?

Вашият матрак е много личен предмет. Независимо дали става въпрос за чисто нов матрак с мемори пяна, който наскоро сте си купили, или за такъв, на който спите от много години, важно е да се уверите, че този предмет се транспортира безопасно. Заради размера и меката си външна част, матраците могат да се замърсят, скъсат или повредят, ако не са защитени правилно.

Запознайте се с четири основни съвета за защита на матрака Ви по време на преместване.

Почистете го и го проветрете

Влагата в дома и във въздуха се просмуква в тъканите. Макар че това е добре, ако поставяте само чаршаф и одеяла върху матрака, влагата може да бъде вредна, ако матракът е поставен в пластмаса за дълъг период от време. Премахнете спалното бельо и поставете матрака на сухо място за няколко часа. След като го проветрите, почистете го с прахосмукачка с приставка с четка, за да отстраните излишния прах, косми от домашни любимци и пърхот.


Опаковайте го

Ако правите само едно нещо, за да защитите матрака си по време на преместване, нека това да бъде да го увиете в найлон. Тъй като спите на него всяка нощ, трябва да сте сигурни, че матракът Ви ще остане чист и сух по време на транспортирането. Добре запечатаната найлонова опаковка ще предпази матрака Ви и от насекоми. Специализирана опаковка за съхранение на матраци е най-добрият вариант, защото е проектирана да пасва на матрака и има плътно залепващо се уплътнение. Опаковката за съхранение ще служи и като бариера срещу влагата при дългосрочно съхранение.


Разположете го

Тъй като са меки, много хора използват матраците като буфер за други предмети, които преместват (неща като произведения на изкуството, стъкло и други плоски предмети често се поставят между два матрака). Въпреки че това вероятно е добре за кратко преместване, не е идеално при пътуване на дълги разстояния. Прекалено много неравности могат да изкривят матрака Ви.


Поставете го хоризонтално

Много преместващи фирми предпочитат да поставят матраците в камиона отстрани, тъй като по този начин те заемат повече вертикално, отколкото хоризонтално пространство. Това отново е чудесно за по-кратки или директни премествания. Ако обаче ще транспортирате матраците си за по-дълъг период от време, по-добре е да ги поставите хоризонтално. По този начин матракът няма да се изкриви или огъне.


Също така е важно да пренасяте матраците внимателно. Заобикалянето на тесни ъгли с тежък матрак може да е трудно, особено ако не сте свикнали да пренасяте обемисти предмети. Наемането на преместващи фирми ще направи тази част от преместването много по-лесна, тъй като ние знаем как да пренасяме матраци безопасно и сигурно.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!