Как да опаковате чупливи предмети?

Най-голямото притеснение на повечето семейства когато започват да опаковат дома си, е как да предпазат най-крехките предмети от счупване. Кухненски чинии и прибори за хранене, скъпа електроника, произведения на изкуството… всички сме чували истории за това как тези неща се счупват по време на преместване. Въпреки това с помощта на правилното планиране и инструменти можете да запазите чупливите си вещи непокътнати и в добро състояние.

Консумативи за опаковане, които да закупите

Много хора се задоволяват с вестници, стари кърпи, одеяла и други предмети из къщата, за да опаковат чупливите си предмети. Въпреки че можете да го направите, това не е препоръчително. Вестниците често оставят отпечатъци върху стъклото и керамиката, а кърпите и одеялата могат лесно да се изхлузят. За да обезопасите най-добре предметите си, ще са Ви необходими:

 • Балонно фолио
 • Опаковъчна хартия
 • Опаковъчен фъстък (или друг пълнител от пяна)
 • Лента
 • Ножица
 • Маркер

Ще трябва да потърсите и специални кутии, предназначени за чупливи предмети. Кухненските чинии и чаши, например, могат да бъдат разделени на отделения, за да се предпазят от удари по време на транспортиране.

Съвети за опаковане на крехки предмети

 • Най-големите щети по чупливите предмети се получават от сблъсъка на два от тях, така че Вашата задача е да осигурите преграда между всеки от тях. Опаковъчната хартия и фолиото с балончета са идеални за тази цел, особено ако ги и закрепите с тиксо.
 • Когато опаковате кутия, винаги слагайте по-тежките предмети на дъното и се уверете, че на кутиите е отбелязано „Тази страна нагоре“, за да не я преобърнете случайно и да смачкате чупливите предмети отгоре.
 • Въпреки че пълненето на кутията догоре е чудесен начин да предпазите нещата от дрънчене, не препълвайте кутията с предмети. Ако има прекалено много предмети в нея тя не само ще бъде твърде тежка, но ще направи и предметите в нея по-вероятни за счупване.
 • Когато опаковате плосък крехък предмет (като огледало, стъклена рамка или телевизионен екран), залепете по едно тиксо от диагонал до диагонал, покривайки цялата повърхност. По този начин, дори и да се счупи, парчетата ще останат на мястото си.
 • Плоските парчета картон (които купувате или изрязвате от кашони) могат да помогнат за добавяне на допълнителен слой защита. Те могат да се поставят между чупливи предмети или да се изрежат, за да се добави „вътрешна ограда“ около чупливите предмети.
 • Етикетите са Ваш приятел при опаковането на чупливи предмети. Знаейки какво има в всяка кутия, ще помогнете на хамалите да знаят с какво да внимават при преместването.
 • За особено ценни предмети помислете дали да не извършите преместването сами. Може да се чувствате по-сигурни, ако знаете, че сватбеният Ви порцелан е наблизо и че можете да го проверите по всяко време.

Друг избор е да оставите фирмата Ви за преместване да се справи с опаковането вместо Вас. Ако не сте сигурни кои кутии да купите за всеки вид предмет или ако идеята да опаковате поотделно всяка чиния в кухнята Ви е прекалено натоварваща, можете просто да поискате опаковъчни услуги към преместването Ви. Ние ще се заемем с опаковането и обезопасяването, а Вие можете да бъдете спокойни, знаейки, че ценните Ви вещи са опаковани от професионалисти.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!