Как да опаковате и разопаковате съдовете си

Нито едно помещение не отнема повече време и труд за опаковане от кухнята. Ако опаковането на кухнята не е правилно, може да стигнете до новия си дом и да откриете, че кашоните са пълни с натрошени или счупени съдове. Ще Ви трябват няколко средни кашона и много мек пълнеж. Естествено, съдовете трябва да са чисти и сухи, преди да започнете да опаковате.

Чисто фолио от пяна или чиста вестникарска хартия са едни от най-добрите материали за опаковане на съдове. Можете да използвате и фолио с балончета, но според нас то заема повече място от фолиото от пяна. Ако използвате вестници, може да се наложи да измиете съдовете, ако са останали отпечатаци от вестниците. Можете също така да закупите пакет от чинии от стиропор за еднократна употреба, които да поставите между чиниите. Има много препоръки да използвате кърпи, чаршафи и дрехи като подложки за чиниите, но ние не препоръчваме това, защото създава проблеми при разопаковането.

Първо, поставете подложка на дъното на кашоните – няколко листа намачкана хартия или слой фолио с балончета. След това започнете с най-големите чинии. Обвийте ги изцяло с два-три листа хартия, пенопласт или фолио с балончета и ги залепете с тиксо. Ако поставите чиния от стиропор между чиниите, трябва и тях да увиете, за да предотвратите счупване. Подредете чиниите една върху друга, като не забравяте да сложите допълнителен пълнеж в ъглите. След като приключите с големите чинии, преминете към следващия размер, като продължавате да ги подреждате една върху друга.

След като всички чинии са опаковани и подредени, преминете към съдове като чаши и тарелки. Докато опаковате чашите и тарелките , не забравяйте да ги запълните вътре с пълнеж. По-малките предмети могат да се поставят в празното пространство между по-малките чинии.

Купите трябва да бъдат напълно обвити и залепени с тиксо, преди да се подредят. Започнете опаковането от големите купи, като отново напълните купите и сложите хартия или фолио между всяка купа. След това опаковайте по-малките купички за супа, зърнени храни и сладолед и ги подредете вътре в големите купички, като отново запълвате празните кътчета с материали за пълнеж.

Запълнете кутиите за чинии с други кухненски предмети като оставите около четвърт инч свободно място до горната им част. След което запълнете останалото пространство с хартия, фолио с балончета, или кърпи за съдове. Не трябва да има празно пространство под капаците, което може да бъде натиснато, когато върху него се поставят други кутии. Разклатете кутията няколко пъти и ако усетите, че съдържанието се мести, отделете време да добавите още пълнеж в страните на кутията. Колкото по-плътно и сигурно са опаковани съдовете, толкова по-малка е вероятността да се счупят. Запечатайте и етикетирайте кутиите, като включите в етикета подробна информация като „чинии за вечеря, кутия първа от три“. Това ще улесни разопаковането.

Когато дойде време за разопаковане, решете кое къде отива, преди да започнете да разопаковате. Отделете време да помислите как ще използвате кухнята, така че чашите да са близо до кафе машината, а предметите, които използвате всеки ден, да са най-лесно достъпни. Разопаковайте вещите възможно най-близо до мястото, където ще бъдат. Опитайте се да поддържате чисти плотове, за да имате място. Най-добре е да разопаковате всички подобни предмети, преди да ги поставите в шкафовете, защото тогава ще по-лесно да видите колко място заемат всички предмети.

Запазете голяма кутия, в която да хвърляте опаковъчните материали, докато разопаковате съдовете, и сплесквайте другите кашони когато са разопаковани. Тук е моментът, в който използването на чисти опаковъчни материали, вместо вестници или рециклирани материали, се изплаща: съдовете Ви не трябва да се мият, въпреки че може да избършете прашинките с кърпа, преди да ги приберете.

Тук идеята да се използват дрехи, кърпи и чаршафи за опаковане на съдове се оказва неефективна. Освен че трябва да разопаковате съдовете, трябва да сгънете дрехите и чаршафите. Вместо просто да изхвърлите опаковъчните материали, трябва да ги пренесете в други стаи, където може би все още нямате подходящо място за поставянето им.

С много пълнеж, достатъчно кашони и предварително планиране опаковането и разопаковането на съдовете може да мине гладко.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!