Как да опаковате инструментите от гаража

След кухнята, гаражът може да е най-трудното помещение за опаковане, особено ако имате работилница с много ръчни и електрически инструменти. В гаражите също има голямо разнообразие от предмети за опаковане: от резервни винтове до настолен трион. С план и подходящи опаковъчни материали обаче това може да се окаже по-лесно, отколкото си мислите.

Първо, опишете съдържанието на гаража си. Съкратете колекцията си от дублиращи се инструменти и определете нещата, които са износени и счупени и ще трябва да бъдат заменени след преместването. Както и за всяка друга част от дома Ви, преценете дали искате да преместите предметите, които никога или рядко се използват, или е по-добре да ги дарите или продадете. Ако гаражът Ви е неорганизиран и разхвърлян, почистването и организирането му преди да започнете да го опаковате ще Ви улесни.

Предметите, които не могат да бъдат преместени, трябва да бъдат изхвърлени безопасно. Те включват масла, пестициди, торове, бои и бензин, както и резервоари за пропан. Не забравяйте да източите горивото и маслото от бензиновите инструменти, като например вентилатори за листа, тримери и косачки за трева. Малките ръчни инструменти, като гаечни ключове, чукове и отвертки, е най-добре да се преместят в кутии за инструменти или малки сандъци за инструменти. Не забравяйте да оставите чук, отвертка и гаечен ключ навън в деня на преместването, тъй като може да са Ви необходими. За ръчните триони увийте остриетата в стари кърпи или тежки парцали, залепете ги здраво с тиксо и ги опаковайте в дълги, плоски кашони. Малките електроинструменти, като циркуляри, бормашини и фрези, могат да бъдат опаковани в кашони; само не забравяйте да отстраните накрайниците, остриетата и другите приспособления. Когато опаковате инструментите в кашони, използвайте малки и средни кашони, за да не ги претоварвате.

Може би си струва да отделите време, за да разделите пироните, винтовете, шайбите и други железа поотделно, и по размер. Малки буркани или кутии вършат добра работа за това. Отделянето на време за такова организиране ще улесни разопаковането. В противен случай, вероятно ще намерите винтовете, свредла, пироните и другите инструменти, разпилени и смесени заедно.

Не е необходимо да опаковате някои инструменти. Инструментите с дълги дръжки, като лопати и метли, трябва да бъдат събрани заедно, за да може екипът Ви да ги пакетира. Извадете приставките и остриетата от настолните и стоящите триони; екипът по преместването ще свърши останалото. При велосипедите, отстранете всички прикрепени елементи, които могат да бъдат свалени в процеса на преместване. Здраво закрепените кошници могат да останат. Ако премествате грил на дървени въглища, почистете пепелта и въглищата от него и изхвърлете неизползваните въглища.

Можем да преместим предмети като моторни скутери, косачки и снегорини, но трябва да ги обсъдите с координатора си преди преместването, за да разберете дали има някаква специална подготовка извън изпразването на горивото и маслото. И въпреки че препоръчваме да закупите нови контейнери за боклук след преместването, ако решите да вземете старите, трябва да ги почистите добре, преди да ги пренесете.