Как да защитите килимите при преместване

Премествате се и се притеснявате как да запазите килимите си чисти? Следи от мръсотия и драскотинии могат да се случат по време на преместване, ако не вземете подходящи предпазни мерки. Ето няколко съвета за защита на подовата настилка по време на преместване.

Когато опаковате, уверете се, че кашоните не са прекалено тежки, за да бъдат вдигани и пренасяни. Преместването на кашоните по пода и килимите може да остави следи, а ако килимът е стар, може да доведе до разкъсвания. Избягвайте също пренасянето на мебели, които могат да надраскат твърдите подове. Използвайте мебелни плъзгачи за всички мебели, които са твърде тежки за повдигане.

Хамалите ще сложат калцуни за обувки, но ще влизат и излизат от къщата. Така, калцуните бързо ще се замърсят. Добре е да поставите изтривалка пред вратата, която да премахва чакъл и пясък. Само се уверете, че постелката ще задържи на мястото си и няма да накара хората да се спънат, докато пренасят покъщнината Ви.

Огледайте външният терен. Ако на хамалите ще им се наложи да преминат през кални места или локви, за да стигнат от камиона до входната Ви врата, може да поставите шперплатови листове или картони върху мръсните места. Ако не, отделете време да потърсите алтернативен маршрут до дома си. Ако вали дъжд, паркирайте задната част на камиона възможно най-близо до вратата; ако можете, използвайте брезенти, за да вдигнете палатка в зоната между камиона и вратата.

Каквото и да е времето, помислете за поставяне на защитни чаршафи, фолио или рогозки, особено ако имате чисто нови килими. Уверете се обаче, че това, което сте сложили, не представлява опасност от спъване. Самозалепващо се фолио или хартия, които се предлагат в търговската мрежа, се предлагат онлайн и в магазините за стоки за преместване. Поставете го в коридорите и в центъра на стаите. Трябва да покриете пода и на местата, които сте определили за кашони, особено ако кашоните не са нови и чисти.

Случват се инциденти, затова в деня на преместването имайте на разположение спрей за почистване на килими и парцали. По този начин можете да се погрижите за петната веднага, за да предотвратите появата на трайни петна. Ако все пак откриете щети, не забравяйте да ги посочите на екипа и да ги снимате, в случай че се наложи да направите рекламация.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!