Как да започнете разопаковането

Попитайте Allied: Откъде да започна разопаковането? В много отношения опаковането и преместването на всичко от един дом в друг е най-трудната част от преместването, но това, че сте свалили последния предмет от камиона, не означава, че сте приключили. Все още трябва да разопаковате всичко, но откъде е най-добре да започнете? Подобно на всичко останало, разопаковането е по-лесно, когато имате план. Започнете с мебелите и най-необходимите вещи, а след това продължете към другите неща.

Планирайте предварително

Всичко (включително опаковането и разопаковането) върви по-гладко, когато отделим време да планираме, преди да започнем.

Надяваме се, че когато сте опаковали всичко в кашони, сте направили опис на всичко, което сте опаковали, и къде е отишло, и/или сте поставили етикети на всички кашони, за да знаете какво съдържа всеки кашон. Трябва да сте опаковали и кутия за деня на преместването, която да съдържа всичко най-важно, от което ще имате нужда веднага след като се преместите в новото си пространство, така че можете да започнете оттам.

Кухня

След като сте разопаковали най-необходимото, първото помещение, което трябва да бъде напълно разопаковано, е кухнята. Ако разполагате с време, първо заредете шкафовете, тъй като това ще улесни намирането на необходимото, докато готвите. Ако нямате време, просто разопаковайте първо това, от което се нуждаете, включително основните уреди, които сте преместили, тенджери и тигани, както и предмети като микровълнови печки, кафемашини и тостери, които са разопаковани и включени. Не е нужно да се притеснявате за пълното организиране на кухнята, докато не разопаковате останалата част от новия си дом, но започването на тази работа ще помогне за плавния преход в новия Ви дом.

Спални

Мебелите винаги трябва да са на първо място, така че трябва да започнете със сглобяването на леглата. След като мебелите са сглобени и поставени на мястото си, оформете леглата. Няма да искате да прекарате целия ден в разопаковане, а след това, когато сте изтощени, да трябва да оправяте леглото. Когато опаковате, е полезно да поставите спалното бельо в прозрачни найлонови торбички, за да знаете от пръв поглед кое легло към кое спално бельо принадлежи. След това можете да се притеснявате за подреждането на гардероба и разопаковането на всички дрехи.

Бани

Банята е друго основно помещение и подобно на кухнята и спалните е важно първо да разопаковате най-необходимото (лекарства, тоалетна хартия, кърпи, завеса за душ и т.н.).

Дневна и трапезария

Както и при спалните, мебелите трябва да се поставят на първо място. Надяваме се, че сте успели да се сдобиете с плановете на новото жилище преди деня на преместването, за да можете да планирате къде ще се разположи всичко, но дори и да е така, да видите всичко пред себе си може да е от значение, затова бъдете гъвкави. След като всичко е на мястото си, можете да започнете да разопаковате и да подредите по-малките предмети. Ако сте от хората, които работят най-добре, когато на заден план звучи музика или телевизор, ще искате да дадете приоритет на настройката на телевизора и озвучителната система.

Пространства за съхранение

Вещите, които използвате най-често, трябва да бъдат разопаковани първи, а тези, които използвате по-рядко, да бъдат разопаковани след това. И накрая, нещата, които използвате само от време на време и които обикновено остават в склада, трябва да се разопаковат последни (обикновено това означава тавана и/или мазето). Например, ако се премествате след празниците, можете да оставите украшенията и елхата така, както са, и просто да ги приберете в склада.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!