Как да намалим обема си преди преместване?

Попитайте Allied: Как да намалим количеството на вещите преди преместване? Никой не обича преместването. То е стресиращо и отнема много време, но има едно предимство: разчистването. Всички сме склонни да събираме вещи, от които нямаме нужда – независимо дали защото са били на разпродажба, случайно сме купили две от тях или просто много харесваме снежни глобуси. Тъй като бавно натрупваме тези неща през годините, често не осъзнаваме колко много неща имаме, докато не дойде време да опаковаме всичко и да го преместим в нов дом.

Ако се затруднявате да разберете какво да запазите и какво да дарите/изхвърлите, имаме няколко съвета, които ще Ви помогнат:

Имайте предвид новото си пространство

Първото нещо, което трябва да направите, е да помислите за новото си пространство. Независимо дали то е по-малко или по-голямо от сегашното Ви жилище, ще трябва да помислите какво къде ще се побере. Например, няма да имате работна стая вече, ще трябва да намерите нов дом за мебелите от работната стая или начин да ги пренасочите.

Изхвърляне на боклуците

Разгледайте всеки предмет в дома си поотделно. Спомняте ли си кога за последен път сте го използвали? Функционира ли изобщо вече? Ако сте отговорили отрицателно на един или на двата въпроса, изхвърлете го.

Премахнете дублиращите се продукти

Заедно с изхвърлянето на боклука трябва да се отървете и от дублиращите се предмети. Никой няма нужда от два блендера или от лаптоп и настолен компютър. Ако сте купили нещо, за да замените по-стара вещ, но все още не сте се отървали от нея, сега е моментът да се погрижите за това.

Запазете, дарете, изхвърлете

Създайте три купчини: предмети, които си отиват с Вас, предмети, които ще бъдат дарени, и предмети, които ще бъдат изхвърлени. Бъдете безмилостни. Само вещите, които сте използвали през изминалата година, трябва да вървят с Вас. Всичко останало ще бъде дарено или изхвърлено.

Изхвърлете дрехите на порасналото дете

Децата бързо надрастват дрехите си. Освен ако по-малък брат или сестра не може да ги използва сега или в близко бъдеще, отървете се от тях. Същото важи и за играчките, които или са били счупени, или са били пренебрегвани толкова дълго, че са започнали да събират прах.

Рециклирайте стара електроника

Прилича ли къщата Ви на гробище за електроника? Тъй като те трябва да се рециклират, а не да се изхвърлят на боклука, ние сме склонни да проявяваме мързел и да държим остарелите компютри и счупените мобилни телефони дълго след като са изчерпали полезността си. Ако се премествате, смятайте, че това е идеалната възможност да ги съберете всички и да ги занесете в най-близкия пункт за рециклиране на електроника.

Опаковайте „отворена първа кутия“

Тази кутия трябва да се съхранява на леснодостъпно място и да е пълна с всички неща, които ще са Ви необходими през първата нощ на новото място – например тоалетни принадлежности и чаршафи – така че да не се притеснявате да ровите из всички кутии, за да ги намерите.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!