Какво трябва да вземем със себе си, вместо да го товарим в камиона?

Попитайте Allied: Какво трябва да остане с нас? Ще имате място в колата си, за да вземете някои от личните си вещи със себе си, което поражда въпроса: как да решите кои предмети да вземете с Вас и кои да оставите в камиона?

„Отвори-първо кутия“

„Отвори-първо кутия“ е кутия с всички неща, които ще Ви трябват през първата нощ на новото място: чаршафи, крушки, тоалетни принадлежности, може би няколко чинии и прибори. Тази кутия трябва да се качи в колата с Вас, за да знаете къде точно се намира и да имате лесен достъп до нея, когато стигнете на новото място. Тя също така гарантира, че разполагате с най-необходимото, в случай че нещо се случи с камиона по пътя.

Алкохол

Проверете договора си с Вашата фирма за преместване, за да разберете какво може и какво не може да пренесе за Вас. На повечето места за пренасяне на алкохол се изисква специален лиценз, който Вашият превозвач може да не притежава, и в такъв случай алкохолът, който вземате със себе си, ще трябва да се качи в колата.

Не забравяйте да проверите местните наредби относно алкохола и автомобилите. Обикновено в автомобилите не се допускат отворени контейнери с алкохол (т.е. всичко, което не е запечатано), освен ако не са в багажника. Неотворените бутилки могат да се поставят на задната седалка

Запалими предмети

Преместващите фирми обикновено отказват да вземат всичко, което е запалимо или взривоопасно. В много случаи е незаконно тези неща да се качват в камион за преместване, така че трябва да ги вземете в колата със себе си. То включва много предмети, които може да не са толкова очевидни, включително: оръжия и боеприпаси; дървени въглища, течност за запалване; всякакъв вид масло или газ; всичко, което се предлага в аерозолна кутия; почистващи течности, съдържащи белина или амоняк; тор; лакочистител за нокти; кутии с боя; пестициди и отрови.

И преди да се опитате да ги вкарате в камиона, без да кажете на хамалите, помислете за това, че това може да доведе до затвор и голяма глоба.

Всичко, което изисква специално внимание

Растенията, домашните любимци и замразените/охладени храни обикновено изискват специално отношение и повечето фирми за преместване ще откажат да ги вземат, така че планирайте да ги местите със себе си.

Ценни вещи

По време на преместването нещата могат да се изгубят, особено ценните предмети. Бижута, благородни метали, наследствени вещи, антики, безценни колекционерски предмети трябва да остане при Вас. Същото важи и за вещи, които имат сантиментална стойност, дори и да не са най-скъпите неща, които се преместват.

Проверете договора си

В договора на преместващите фирми ще бъде посочено кои неща ще преместят и кои не. Той трябва да обхваща местните закони, които регулират нещата, които им е позволено да преместят и които не им е позволено да преместят, но те може да имат и свои собствени ограничения, които са просто резултат от тяхната собствена политика. Преди да започнете да слагате нещата в кашони, проверете техния списък, за да знаете кои кашони да оставите при себе си и кои могат да се качат в камиона.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!