Как да определя колко кутии ще са ми необходими?

Получете съвети как да разберете колко кутии за преместване ще са Ви необходими.

Премествате се. Едно от първите неща, които трябва да разберете, е колко неща имате и колко кутии ще са Ви необходими, за да опаковате всичко. За повечето хора е трудно да преведат пълните шкафове, рафтове и гардероби в кубични метри, но вероятно имате повече неща, отколкото предполагате, и вероятно ще Ви трябват повече кутии, отколкото си мислите в началото.

Първата стъпка е да определите какво отива при Вас и какво ще отиде в магазини за препродажба, гаражни разпродажби или ще бъде дарено на хора, които познавате. Колкото по-скоро успеете да изчистите всичко това от дома си, толкова по-лесно ще разберете колко кашони ще Ви трябват за опаковане. Не забравяйте да прегледате всички гардероби, шкафове и чекмеджета. Не забравяйте и мазето, тавана и гаража. Помнете, че колкото повече вещи премахнете, толкова по-малко ще трябва да опаковате.

След това пребройте стаите и членовете на семейството си. Колкото повече сте, толкова повече неща ще имате, и освен ако не сте отявлен минималист, колкото по-голяма е къщата Ви, толкова повече неща ще имате. Отделете време да помислите какво притежавате, особено когато става въпрос за кухни и трапезарии, тъй като някой с добре оборудвана кухня и няколко комплекта порцелан ще се нуждае от повече средни кутии, отколкото семейство, което притежава само основно кухненско оборудване. А ако колекцията Ви от книги съперничи на много библиотеки, ще Ви трябват много повече малки кутии, отколкото предполагате.

Отчитайте и телевизорите с плосък екран, големите огледала и предмети като големи произведения на изкуството, за които ще трябва да закупите специални кутии. Може да искате и кутия за гардероба за всеки възрастен член на семейството, тъй като това ще Ви позволи да опаковате закачените дрехи, без да ги сваляте от закачалките.

Също така не забравяйте, че е по-добре да опаковате в по-малки кутии, тъй като кашоните бързо стават твърде тежки за преместване. Каквито и да са обстоятелствата, ще Ви трябват повече малки и средни кутии, отколкото големи. Като отправна точка, тук са дадени препоръки в зависимост от размера на къщата:

За къща или апартамент с 1 спалня предлагаме 8-12 малки кашона, 8-12 средни кашона и 2-4 големи кашона.

За жилище с 2-3 спални ще Ви трябват 10-20 малки кутии, 15-25 средни кутии и 8-10 големи кутии.

За по-големи жилища и семейства с няколко поколения започнете с 20-30 малки кутии, 20-30 средни кутии и 15-20 големи кутии.

Много хора подценяват колко кутии ще им трябват или пък ги надценяват и накрая се оказват с твърде много. По-добре е да надценявате, отколкото да подценявате, тъй като последното нещо, което искате да правите в нощта преди да се появят хамалите, е да търсите допълнителни кашони.

Вашата фирма за преместване може също така да Ви достави кашони; това има допълнителното предимство, че тя ще прецени по-добре от Вас колко кашони са Ви необходими.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!