Съвети за преместване с домашни любимци

Домашните любимци са част от нашите семейства и е важно да се погрижим за техните нужди по време на преместването. По-долу са дадени някои насоки за преместване с животни.

Котки

Макар че котката Ви може да се радва на появата на много кутии, тя бързо ще се стресира, докато разглобявате дома ѝ. Запазете мястото за хранене, тоалетната и местата за спане непроменени до последния възможен момент. Не забравяйте да проверите кутиите за скрити котки, преди да ги запечатате. В деня на преместването ги дръжте в затворено помещение, както за да ги успокоите, така и за да им попречите да избягат. Банята или празната спалня са добър избор. Дайте им храна, вода, кошара и любимо килимче, одеяло или възглавница. Ако не разполагате с място, което може да бъде напълно затворено, сложете ги в кувьози и ги поставете във ваната, докато работят хамалите. При местно преместване може да е най-добре да настаните котките си в пансион в деня на преместването.

Ако пътувате на дълги разстояния, дръжте котките в клетки (по една в клетка) и разположете клетките така, че да могат да се виждат помежду си или със семейство Ви. Това ще ги предпази в случай на инцидент и ще ги предпази от краката на шофьора. Освен това котките могат да се разболеят от вертиго и ще е по-лесно да се почисти клетка, отколкото седалка. Вероятно трябва да ограничите храната след полунощ преди шофиране, за да намалите вероятността от морска болест.

Ако летите с котки, уверете се, че клетката ще се побере под седалката пред Вас. Сложете в клетката нещо, което мирише на Вас, за да ги успокоите; уверете се, че клетката е етикетирана с Вашата информация. Също така се уверете, че котката Ви носи нашийник и етикет с Вашата информация за контакт. Може да попитате ветеринарния си лекар за начини да направите пътуването по-малко стресиращо за котката си.

Добра идея е да държите котките си затворени в една стая през първите няколко дни, а след това да ги пускате навън, за да изследват постепенно новата обстановка. Котката Ви трябва да се адаптира в рамките на една седмица, но следете за загуба на апетит и промени в поведението, като например привързана котка да стане затворена или агресивна. Консултирайте се с ветеринарен лекар, ако забележите някакви промени в уринирането, тъй като това може да е признак за сериозни проблеми, причинени от стреса.

Кучета

Вероятно кучето Ви ще се адаптира по-лесно към преместването, отколкото котката, освен ако не е склонно към тревожност. Ако е така, ще трябва да го успокоите; помислете за използване на жилетка против тревожност, ако кучето Ви проявява признаци като прекомерно треперене, задъхване, хленчене или лай. Възможно е да настаните кучето си на пансион, докато хамалите са в къщата, за да избегнете стреса.

Ще искате да възпроизведете рутината от стария си дом в новия дом. Предварително определете дали има зони, които са забранени, и ги затворете. Ако кучето Ви е обучено на клетки, ще искате да поставите приоритет на поставянето на клетките му. В противен случай поставете леглото му на възможно най-подобното място. За да насърчите изследването на къщата, поставете играчки или лакомства на места, където кучето Ви може да ги намери.

Преди да пуснете кучето си навън без надзор, огледайте оградата за пропуски, дупки или места, където кучето Ви може да излезе. Важно е да разхождате кучето си из квартала. Това ще му помогне да намери пътя към дома, ако се изгуби. Уверете се, че кучето Ви има етикети с актуалната Ви информация за контакт; може също така да му поставите микрочип.

Малки животни и птици

Малките животни и птиците не се допускат в камиона за преместване. За дребните гризачи, като морски свинчета, хамстери и други подобни, ще Ви е необходима малка пътна щайга, която лесно да се побере в колата. Уверете се, че животното не може да избяга от нея (включително като сдъвче пътя си навън) и че няма вероятност да се счупи. Малките птици могат да бъдат премествани в клетките си. При по-големите птици отделете време, за да може птицата да свикне с клетката.

Не забравяйте да се консултирате с ветеринарния си лекар, ако имате специфични притеснения, когато става въпрос за малки животни и птици. Ако Ви предстои дълъг път или ако няма да имате място в колата, има фирми, които могат да транспортират Вашите пернати любимци вместо Вас.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!