Какво трябва да направя, за да подготвя скарата си за преместване?

Гриловете могат да бъдат мръсни. Научете как да почистите и подготвите Вашата газова скара или скара на дървени въглища, преди да се преместите.

Подгответе грила си за преместване

За много хора грилът е ценен уред, който ги е съпътствал на много партита и семейни събирания. Ако и Вие се отнасяте така към Вашата скара, ето кои неща трябва да направите преди преместването ѝ.

Първо, прегледайте го. Гриловете, които се намират навън, непокрити и отворени към природните стихии, не издържат вечно. Търсете признаци на износване и големи количества ръжда, които могат да допринесат за повреда по време на преместването. Ако скарата се клати, липсват опори или части или е ръждясала някъде, може да е по-добре да я замените. Преместването в лошо състояние може да причини непоправими щети.

Но ако грилът Ви е в добро състояние, ще трябва да го почистите старателно. Това ще помогне да се предпазят другите предмети в камиона, с които скарата може да влезе в контакт, както и да се предотврати дивана и леглата Ви да се сдобият с миризма на дим и сос за барбекю. Почистете решетките и отстранете мазнините от вътрешната и външната страна. Почистете го с маркуч и го оставете да изсъхне. Ако става въпрос за грил, който гори дървени въглища, пелети или дърва, трябва да почистите цялата пепел и въглени; за газовите грилове ще трябва да изключите бутилката и да я транспортирате сами, тъй като резервоарът за пропан не може да бъде опакован в камиона.

Сгънете и закрепете всички подвижни части и затворете капака. Отстранете и опаковайте приставките, като рафтове, ротационни устройства, странични горелки и всичко останало. Опаковайте и аксесоари като четки, клещи и шпатули, както и други изгубени предмети, които може да са висели на скарата. Ако грилът Ви има капак, можете да го оставите, само се уверете, че е почистен от всички остатъци.

Трябва да спрете да използвате грила си 48 часа преди пристигането на хамалите, за да имате време да го почистите и подготвите за преместването. Преди всичко не се опитвайте да пренасяте нагорещена скара, тъй като това представлява опасност за безопасността на хората и може да повреди предметите, с които влиза в контакт.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!