Практически съвети за разчистване на къщата преди преместване

Ето десет въпроса, които да си зададете преди преместването, за да имате по-малко неща за опаковане, по-малко за преместване и по-малко за разопаковане.

Работи ли?

Всичко, което не работи както трябва, е основен кандидат за отърваване от него. Старата електроника и електроуредите са основни кандидати, както и счупените играчки, игри, спортно оборудване и мебели. Моля, не дарявайте счупена електроника или уреди.

Използвате ли го?

Ако не го използвате сега, има вероятност да не го използвате и когато се озовете в новия си дом. Това включва дрехи, които са остарели или вече не Ви отиват, играчки и игри, които децата Ви са надраснали, кухненски уреди и джаджи, които не използвате, и всички онези странни неща, които хората са Ви подарили и с които не знаете какво да правите.

Имате ли повече, отколкото Ви е необходимо?

Ако всеки път, когато отворите кухненския шкаф, в него се изсипва лавина от пластмасови съдове и капаци, може би попадате в тази категория. За всичко, от което имате множество бройки (кърпи, чаршафи, кухненски вещи, чифтове обувки и т.н.), отделете време, за да разберете какъв е правилният брой артикули. Това е личен въпрос и няма правилен отговор. Някои хора не се притесняват от два еднакви чифта обувки, но искат чиста кърпа за баня всеки ден. Разберете какво е подходящо за Вас и Вашето семейство.

Харесва ли Ви това?

Ако ненавиждате онази странна дрънкулка, която леля Бети Ви е подарила, но сте държали на нея, защото е била подарък, разчистете я. Същото важи и за дрехите (особено ако харесвате начина, по който изглеждат, но мразите начина, по който се чувствате, когато ги носите), съдовете и почти всичко останало. Понякога живеем с мебели, които наистина не харесваме, защото е скъпо да се заменят, като дивани и други мебели. Помислете дали си струва да платите за преместването на мебели, които мразите, или ще е по-добре да ги продадете и да си купите нови след преместването.

Дали е остаряло и би било по-добре да си купите ново?

Този въпрос трябва да се зададе и за електрониката и компютрите. Възможно е все още да работи, но ако софтуерът Ви е толкова остарял, че не можете да получавате актуализации или не можете да го свържете в мрежа с по-нови елементи, може би е най-добре да го изхвърлите и да го актуализирате след преместването.

Полезно ли е?

Това не е същото като „използвате ли го“. Искате да знаете дали даден предмет е полезен, за да можете, ако решите да се отървете от него, да го продадете или дарите. Сред предметите, които не са полезни, са дрехи, които са скъсани или повредени до невъзможност за поправка, части, които не можете да идентифицирате, играчки и игри с липсващи части и всичко, което се държи заедно с тиксо.

Добавя ли стойност към живота Ви?

Нещо, което не е полезно, все пак може да добави стойност към живота Ви. В тази категория попадат сантиментални предмети, произведения на изкуството и повечето декорации. А някои неща, като кухненски уреди или други инструменти, които не ни харесват на външен вид, улесняват живота ни, като намаляват работата. Стремете се да намерите баланса между трите неща.

Можете ли да го видите в новия си дом?

Ако не можете да си представите място за даден предмет в новия си дом или ако той няма да се побере, това е доста ясен знак, че не трябва да го премествате.

Използвайки тези въпроси, отделете няколко седмици преди да започнете да опаковате, за да прецените какво притежавате. Разровете се в гардеробите, чекмеджетата, шкафовете, мазетата и тавана, за да откриете всички скрити задръствания, и започнете да определяте приоритети за това какво да запазите, какво да продадете, какво да дарите и какво да рециклирате или изхвърлите. Може би това отнема много време, но ще улесни преместването Ви и ще направи новия Ви дом по-добър.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!