Предимства на разчистването

Знаете, че трябва да разчистите къщата си и да се отървете от нещата, които вече не използвате. Но освен че ще получите повече пространство в дома си, може да има и някои неочаквани ползи от разчистването. Ето някои от най-често срещаните.

Чувство за свобода и облекчение

За много хора наличието на твърде много вещи може да бъде непосилно и да предизвика безпокойство. Ако се прибирате вкъщи и се чувствате неспокойни или имате стая, в която избягвате да влизате, това може да се дължи на всички вещи в нея. Отделянето на време за разчистването им може да облекчи тревогата и напрежението. Но дори и да не се притеснявате от всички излишни вещи, които притежавате, може да почувствате облекчение, когато приключите със задача, която сте знаели, че трябва да бъде свършена.

Спестявания или намерени пари

Ако имате много вещи, може да е трудно да разберете какво имате и от какво се нуждаете. Някои хора откриват, че са купували един и същ предмет многократно, защото не са знаели какво са направили с оригиналите. Други пък успяват да продадат предмети, които вече не са им нужни. А понякога хората намират пари в брой или ценности, за които не са знаели, че притежават.

Откриване на това, което е наистина важно за Вас

Голяма част от това, което притежаваме, е прибрано и не го виждаме. Преглеждането на гардеробите, шкафовете и чекмеджетата е добър начин да определите кое сред нещата, които притежавате, е значимо и важно за Вас и защо. Ако при разчистването откриете семейни реликви, които са важни за Вас, това е чудесно. Следващата стъпка е да ги изложите или използвате. А ако в процеса на почистване откриете, че те не са важни за Вас, това също е чудесно. Можете да ги дарите, продадете или подарите на някой, който ще ги иска или използва.

Освобождаване от миналото или болезнените спомени

Понякога държим на нещата от миналото, защото то е минало. А понякога тези неща предизвикват болезнени спомени, особено смъртта на някого, когото сме обичали. Преглеждането на стари вещи, особено на починал близък човек, може да бъде катарзисно и да ни отвори за следващия етап от живота.

Полза за някой друг

Ако дарявате или подарявате предмети, ще помогнете на някой друг. Магазините за препродажба носят полза на хората по два начина. Хората, които не могат да си позволят да си купят нови, могат да използват Вашите леко употребявани дрехи, инструменти, кухненски принадлежности и мебели. А организацията, която управлява магазина за спестовност, използва приходите от продажбите в него за програми, които помагат на хората. Ако сте направили голямо дарение, трябва да се чувствате добре, че помагате на другите.

И накрая, ще се почувствате по-добре от предстоящото преместване, ако свършите добра работа по разчистването. Ще имате по-малко за опаковане, по-малко за преместване и по-малко за разопаковане. Ще знаете, че взимате само нещата, от които се нуждаете и които искате. И ще можете да подредите новия си дом, без да имате натрапчивото чувство, че наистина трябва да се отървете от някои от тези неща.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!