Трябва ли да преместим храната или да я дарим?

Чудите се какво да правите с неизядената храна, преди да се преместите? Ето защо в повечето случаи трябва да я дарите, а не да я пренасяте.

Открихме, че идеалното решение е да използвате колкото се може повече от основните продукти в килера и замразените продукти през месеца, предшестващ преместването. Ще искате да направите инвентаризация на това, което се намира по рафтовете и във фризера Ви, и да планирате ястия, съобразени с това, което вече имате. Ако сте склонни да купувате шест килограма масло, когато е на разпродажба, и да го замразявате, или пък се запасявате с консервирана супа, пропуснете разпродажбите през месеца преди преместването.

Проблемът с пренасянето на храна на дълги разстояния е, че плащате за пренасяне на продукти, които лесно могат да бъдат закупени на новото Ви място. В по-голямата си част консервите са на достъпни цени, така че разходите за транспортиране на големи количества консерви може да са по-големи от сумата за тяхната покупка. (Малки, леки и сравнително скъпи предмети като чай, кафе или подправки биха били изключение.) За продуктите в буркани счупването може да е проблем.

Така че в повечето случаи е по-рентабилно да дарите храна, вместо да я пренасяте. Хранителните банки имат правила и насоки за това какво ще приемат. Храната трябва да е в оригиналната си опаковка и да не е отваряна. Ако сте купили огромен пакет пилешко месо, разделили сте го и сте го замразили, е малко вероятно хранителните банки да го приемат. Освен това, независимо дали е прясна или пакетирана, консервирана или замразена, храната трябва да е в срок на годност. Нетрайните продукти, които сте закупили и след това сте замразили, също трябва да са в срок на годност.

Ако решите да дарите храна, трябва да се обадите на хранителната банка или благотворителната организация, която дарявате. Попитайте какво ще приемат и какво не, и определете час за предаване на дарението. Въпреки че местната благотворителна организация вероятно се нуждае от дарения, тя може да има определени часове за получаването им или да изисква те да бъдат получени от определени служители.

Ако решите да пренасяте хранителни продукти, опаковайте внимателно чупливите предмети. Не опаковайте замразени или бързо развалящи се храни в камиона, дори и в хладилник с лед. Натоварете ги в собственото си превозно средство, където температурата и условията могат да бъдат наблюдавани.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!