Премествания в колежа: Как да направим така, че стаята в общежитието да прилича на домашна

За щастие, има неща, които можете да направите, за да накарате стаята в общежитието да се чувства като у дома. Въпреки че пространството винаги ще бъде ограничено (и ще трябва сами да почиствате и перете), ето няколко съвета, с които да предотвратите тъгата за дома Ви и да се чувствате добре на едно ново място.

Леглото: В стаята в общежитието леглото Ви се превръща във всичко – кушетка, стол, учебен кът, маса за хранене и т.н. Ето защо е добре да създадете пространство, в което да се чувствате добре. Отделете най-голям бюджет за качествено спално бельо и много възглавници.

Меко осветление: Има причина мигащите лампички и закачливите осветителни тела да са често срещани в стаите в общежитията – те Ви дават алтернатива на суровите флуоресцентни лампи над главите Ви. Една настолна лампа за учене и един корниз от празнични светлини над леглото Ви ще направят стаята Ви по-привлекателна.

Подови настилки: Повечето стаи в общежитията са с балатум, устойчив мокет или друга настилка, която е дълготрайна, неудобна и като цяло грозна. Закупете килим, който не само ще освежи пространството, но и ще осигури така необходимото място за сядане, когато имате гости.

Фантастични произведения на изкуството: Стаите в общежитията са известни с това, че са покрити с плакати и снимки. Въпреки че тези неща са добри, предлагаме Ви да разнообразите малко нещата, като инвестирате в едно или две по-големи произведения. Поставете в рамка любимия си плакат, вместо просто да го закачите на стената. Поставете дъска за обяви или тебешир, която Ви позволява да украсявате и организирате едновременно. Създайте колаж от любими поговорки и снимки. Като направите фокусната точка на стаята си с интересен визуален елемент, украсата няма да е толкова скучна.

Живи растения: Има нещо в зеленината, което кара и най-стерилната стая да се чувства като у дома. Намерете растение, което няма да има нищо против, ако не получава твърде много слънчева светлина (или ако забравите да го поливате всеки ден), и го поставете в цветна саксия.

Играйте с уоши ленти: Уоши тиксото е цветно, закачливо, декоративно и – което е най-хубавото – не оставя следи, което означава, че повечето стаи в общежитието ще Ви позволят да го поставите. Освен това е сравнително евтино, което означава, че можете да добавите цветно докосване около плакати, на рафтове, на врати и по стените, без да харчите цяло състояние.

Въпреки че повечето общежития няма да Ви позволят да окачите рафтове, също така е добра идея да използвате вертикалното пространство, когато е възможно. Повдигнете леглото си, за да можете да използвате пространството под него за сядане или съхранение. Подредете хладилници и други големи предмети върху колички за съхранение, за да получите допълнително пространство. Като използвате пространството между тавана и пода за всекидневно съхранение, можете да оставите повече място за нещата, които Ви карат да се чувствате най-добре у дома.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!