Безопасно ли е да съхранявате предмети на тавана?

Всички го правим. Ако нещо ни пречи или изпозваме само веднъж годишно, го прибираме на тавана, докато не ни потрябва.

Когато сте дете, таванът е страшно място, където си представяте, че живеят чудовища. Но като възрастен човек това е окончателното решение да освободите дома си от безпорядъка и празничната дворна украса.

Добра идея ли е да съхранявате виниловите плочи на дядо си или онези стари албуми със снимки на тавана? Следните фактори ще ни помогнат да стигнете до заключението:

Има ли изолация?

Важен аспект, който трябва да се вземе предвид, е дали таванът Ви е изолиран правилно или не. Лошата изолация може да означава, че атмосферните условия ще окажат голямо влияние върху съхраняваните предмети. Има много предмети, които се нуждаят от специфични температури, за да останат в безупречно състояние. Без подходяща изолация топлият, хладният или влажният въздух може да причини непоправими щети.

Безопасно ли е да се качвате там?

Много тавански помещения нямат подходяща подова настилка, по която да се ходи или дори да се съхраняват по-тежки предмети. Можете да сложите дъски, но при една грешна стъпка може да се озовете в болница, където да Ви поставят гипс на глезена. Можете да добавите подова настилка на тавана си, което ще направи съхранението на предмети много по-лесно и безопасно.

Има ли достатъчно място?

Натрупването на предмети на тавана не е идеалното решение. Това не само може да доведе до повреда на даден предмет, но и да се опитате да го извадите, когато е необходимо, ще бъде голяма мъка. Ако пространството на тавана е ограничено, най-добре е да изберете друго решение за съхранение.

Можете ли да добавите допълнително пространство?

Колкото повече живеем в един дом, толкова повече предмети се натрупват. Повечето от тях не са непременно необходими, но въпреки това ги имаме. С всяко следващо допълнение най-вероятно е необходимо повече пространство за съхранение. Може да възникне сериозен проблем, ако не можете да добавите допълнителни рафтове на тавана си.

Таванът Ви може да бъде безопасно място за съхранение на всякакъв брой предмети, ако отговаря на тези насоки. Ако това не е така, има много варианти за съхранение, като например, фирми за складиране, които ще запазят вещите Ви в безопасност.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!