Най-често срещаните грешки при опаковане, които трябва да избягвате

Ако се опаковате за преместване, планирайте предварително, за да избегнете тези най-често срещани грешки, които могат да Ви струват ценно време и пари по време на преместването. Защитете себе си и вещите си, като се опаковате правилно за преместване.

Често срещани грешки при опаковане, които трябва да избягвате

При опаковане на дома си за преместване допускането на грешка може да се окаже по-вредно и скъпо, отколкото предполагате. Рискувате не само да повредите личните си вещи (много от които са незаменими или имат лична стойност), но и да се нараните физически.
Погрижете се добре за вещите си и за себе си, като избягвате тези често срещани грешки при опаковане.

Опаковане на тежки предмети в големи кутии: Това е логично, нали? Малките предмети се поставят в малки кутии, а големите – в големи. За съжаление, в крайна сметка това рядко се оказва добре. Никоя кутия, независимо от размера ѝ, не трябва да тежи повече от 50 кг. Ако е по-тежка, рискувате да скъсате кутията, да повредите предмета и да натоварите гърба си.

Не закупуване на нови кутии/опаковъчни материали: Може би ще успеете да спестите пари, като използвате вестници и стари кашони от мазето си, вместо да купувате опаковъчни материали, но в крайна сметка това вероятно ще Ви струва повече. Картонът губи своята здравина с времето и прекомерната употреба, а нищо никога няма да надмине безопасността на балончетата и опаковъчния фъстък. Попитайте Вашата фирма за преместване за нови, специализирани комплекти с материали за преместване, които отговарят специално на Вашите нужди.

Пренебрегване на специалните предмети: Хладилникът не се опакова по същия начин като телевизора. Книгите трябва да се опаковат по различен начин от кухненските прибори. Всичко, което премествате, има свои собствени изисквания и ограничения и е важно да знаете какви са те. Консултирайте се с ръководство за опаковане, преди да започнете да подготвяте нещата, и се уверете, че разполагате с подходящите материали за всяка работа.

Преместване на предмети, от които не се нуждаете: Нищо не губи времето и парите Ви повече от опаковането на предмети, които в крайна сметка няма да запазите. Предварително решете дали наистина искате да запазите стария диван или кутията с трофеи. Организирайте гаражна разпродажба или дайте всичко на местна благотворителна организация. Преместването само на предметите, които знаете, че ще използвате, може да Ви спести доста време и пари в крайна сметка.

Отлагане до последния момент: Това е почти универсално правило – опаковането ще Ви отнеме около три пъти повече време, отколкото си мислите, че ще Ви отнеме. Започнете рано, работете по малко всеки ден и почиствайте в движение. Отлагането на всичко за последните няколко дни преди преместването вероятно ще увеличи шансовете Ви да допуснете грешка, да съкратите разходите или да забравите нещо.

Друго добро правило е да избягвате да извършвате цялото преместване сами. Това е един от моментите в живота Ви, когато е напълно нормално да поискате помощ и да приемете предложеното от другите. Ако не наемете професионална фирма за пренясане, помислете дали да не помолите приятели и членове на семейството да Ви помогнат. Преместването на цяло домакинство отнема доста време и планиране, а ако го правите сами, нещата могат да се окажат непосилни и да доведат до наранявания.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!