6 неща, които не си заслужава да опаковате при преместване

Един от най-добрите начини да намалите разходите си за преместване и да избегнете прекомерното си натоварване е да знаете какво си струва да опаковате и какво е по-добре да дарите или изхвърлите. Независимо дали се премествате на голямо разстояние или на място, колкото по-малко премествате, толкова повече време, енергия и пари спестявате.

Ето 6 вида предмети, които не бива да пренасяте със себе си, за да спестите пари, място и енергия при преместването си.

Тежки, износени мебели: Ако мебелите са антикварни или имат сантиментална стойност, непременно ги запазете и се уверете, че са добре защитени при преместването. Ако обаче са се износили и така или иначе сте обмисляли да си купите нови, сега е идеалният момент да ги изхвърлите. Предмети като мебели за трапезария, пиана, дивани и скринове обикновено са най-тежките (и следователно най-скъпите) предмети за преместване. Ако Вашата мебел не е в добро състояние, може да се окаже по-рентабилно да я дарите или продадете и да купите нова, когато пристигнете.

Дърва за огрев и предмети за външна употреба: Дърва за огрев, дървени пелети, открити мебели за тераса, растения в саксии… тези видове предмети обикновено натежават на камиона за преместване и преместването им струва по-скъпо, отколкото закупуването на чисто нови.

Непривлекателни произведения на изкуството: Транспортирането на произведения на изкуството изисква внимателно опаковане и достатъчно място в камиона за преместване. Ако не сте били сигурни за този извънгабаритен плакат или силно рамкиран пейзаж, който е остарял с около четири десетилетия, може би е добра идея да заделите тези предмети за дарение.

Книги и компактдискове: Книгите често са най-тежките предмети в една къща и следователно са най-скъпи за преместване. Ако имате много книги, компактдискове, DVD дискове и друго съдържание, може да обмислите възможността да преминете към цифрови технологии и да ги транспортирате по този начин. Можете също така да прегледате и да изчистите всички музикални записи или книги, които вече не използвате редовно.

Консервирани и замразени храни: Рядко е добра идея да транспортирате храна до или от нов дом. Консервите тежат повече, отколкото струват, а замразените храни могат да се развалят по пътя. Започнете отрано и започнете да изразходвате тези продукти през седмиците, предхождащи деня на преместването. Ако Ви стигне времето, преди да консумирате тези стоки, помислете дали да не ги дарите на организацията Move for Hunger, с която работим.

Дрехи, които не се побират: Преместването е идеалното време да прегледате гардеробите си и да се отървете от нещата, които Вие и Вашето семейство сте надраснали. Преместването е идеален момент да започнете на чисто и да прочистите гардеробите, пълни с вещи, които не сте имали време (или енергия) да изхвърлите. Детските дрехи и играчките, от които децата са израснали, са особено обемисти.


Независимо от това какво в крайна сметка ще оставите настрана, не забравяйте да отделите време, за да решите дали искате да изхвърлите нещата, да ги дарите или да ги предложите за продажба в гаражна разпродажба. Няколко пътувания до сметището могат да Ви струват скъпо, докато гаражната разпродажба може да вкара пари в джоба Ви. Стига да започнете да планирате преместването си отрано, ще имате достатъчно време, за да решите какво отива и какво остава.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!