Кои мебели трябва да се разглобят за преместване?

Много от предметите в дома Ви имат подвижни или чупливи части, които могат да представляват опасност за мебелите по време на процеса на преместване. Въпреки че големите, солидни мебели обикновено се придвижват лесно сами, ще откриете, че много предмети се придвижват най-лесно, когато са разглобени, преди да бъдат натоварени.

Изобретението на всеки човек е различно, но повечето смятат, че е най-разумно да разглобят тези мебели по време на процеса на опаковане и товарене. И помислете за помощ в този процес, тъй като Allied ще разглоби и сглоби мебелите Ви вместо Вас.

Легло: Рамките на леглата обикновено са доста големи и се държат заедно с поредица от сложни елементи, което ги прави трудни за преместване. Това е особено вярно, ако ще се премествате нагоре или надолу по стълби. Въпреки че не е необходимо да разглобявате леглото си на най-малките му части, може да искате да отделите рамката на матрака от самото легло или да премахнете чекмеджетата.

Тоалетка / шкафче: Повечето скринове могат да бъдат преместени непокътнати, освен ако нямат огледало отгоре. Ако случаят е такъв, ще трябва да махнете огледалото и да го опаковате отделно (като обърнете специално внимание на възможността да се счупи). Самият скрин би трябвало да се премести цял, при условие че първо обезопасите чекмеджетата.

Маса за трапеза: Големите маси могат да бъдат преместени в едно цяло, особено ако подходите творчески към начина на опаковане и поставяне в камиона. Въпреки това може да се окаже, че е по-лесно да махнете краката. Така ще можете да наредите по-добре мебелите в камиона и да избегнете разхлабване или счупване на нещо.

Стелажи: Повечето рафтове за книги и шкафове могат да бъдат преместени непокътнати, но може да искате да премахнете рафтовете, преди да тръгнете. Повечето шкафове позволяват да премахнете по-голямата част от рафтовете, докато няколко остават на място, за да ги закрепите.

Всичко от ИКЕА: Добре, това може да е леко преувеличено, но всякакъв вид мебели, които сами си сглобявате, няма да се устойчеви при пренасяне. Натоварването ще доведе до разхлабване на винтовете и другите съединения и може да се окаже, че пристигате с мебели, които са малко по-нестабилни, отколкото са били преди преместването. Често е най-добре да разглобите тези предмети на оригиналните им части и да ги сглобите отново, когато пристигнете.

Уреди: Никога не трябва да разглобявате уреди (особено ако планирате да ги използвате отново някой ден), но почти всички уреди имат подвижни части. Тавите и рафтовете на хладилниците, барабаните на пералните машини и рафтовете на съдомиялните машини често се пренасят по-добре, ако са отделени от самия уред.

Друго важно нещо, което трябва да запомните, е, че винаги, когато разглобявате нещо, е добре да поставите всички винтове и други елементи във внимателно етикетирана найлонова торбичка, която да залепите на самата мебел. Малко неща са по-лоши от това да разглобите мебелите в дома си, само за да пристигнете и да установите, че винтовете са изгубени или объркани при транспортирането!

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!