Стресира ли преместването домашните любимци?

Какво въздействие може да окаже преместването върху домашните Ви любимци? Научете повече за техниките и стратегиите, които можете да използвате, за да гарантирате, че следващото Ви преместване няма да бъде стресиращо както за Вас, така и за Вашите домашни любимци.

За хората, които имат четириноги членове на семейството, преместването е свързано с допълнителни предизвикателства. Помислете за това от гледна точка на домашния любимец: той преживява разрушаването на своята територия, промени в поведението на своите хора, а след това се транспортира до ново място, което е малко познато, но не съвсем. За разлика от малките деца, на които може да се каже какво да очакват, няма реален начин да обясните на котката или кучето защо се местите, макар че това вероятно не ни пречи да опитаме.

Преместването ни причинява стрес, а домашните ни любимци усещат това и се чувстват притеснени. Както котките, така и кучетата са свикнали с рутинни дейности и графици, които се нарушават от задачите, свързани с преместването, а самото преместване е допълнителен слой стрес. И накрая, докато бързаме, опитвайки се да изпълним задачите и да свършим всичко, обръщаме по-малко внимание на домашните си любимци, което също ги тревожи.

Така че въпросът не бива да бъде дали преместването е стресиращо за домашните любимци, а как можем да облекчим стреса на нашите домашни любимци при преместване?

Първо, опитайте се на всяка цена да запазите режима на хранене, игра, както и леглото, местата за хранене и другите пространства на Вашето куче или котка до деня на преместването. Уверете се, че домашните любимци получават внимание и че кучетата, особено активните породи, имат достатъчно активност.

Накарайте котката (и кучето, ако е необходимо) да свикне с преместването. Няколко седмици преди преместването го поставете с отворена врата и поставете вътре играчки и кърпа. Осигурете лакомства, докато домашният Ви любимец е в кошарата. След като кошарата стане позната, можете да преминете към кратки пътувания с кола, за да свикнат с усещането за движение. (Лакомствата могат да помогнат и тук.)

С наближаването на деня на преместването искате да създадете безопасно пространство за домашните си любимци, което може да бъде затворено, ако е необходимо. Изберете стая, която вече е празна и до която няма да се налага да имат достъп хамалите. Няколко дни преди преместването преместете там храната, леглото, кошарата, играчките и други предмети, така че в деня на преместването да не бъдат изненадани от това, че са вкарани в стаята. В деня на преместването можете да ги настаните в стаята. Сложете бележка на вратата, че в стаята има котка; едно нещо, което определено ще влоши деня на преместването, е ако Вашата избяга през отворена врата.

Стресът от преместването може да накара кучетата да забравят правилата. След като се озовете в новия си дом, разходете кучето си из къщата и из двора. Най-добре е да поставите кучето си на правилата за кученца за няколко седмици. Това означава, че то прекарва известно време в клетката си, когато е без придружител или сте заети. Това ще помогне за предотвратяване на инциденти в къщата.

На котките трябва да се позволява да изследват сами, без да бързат. Занесете ги в новия си дом, поставете ги в тих ъгъл и оставете вратата отворена. Говорете с тях, когато ги чуете да мяукат, докато изследват, но не се изненадвайте, ако се скрият и са по – срамежливи.

И за котките, и за кучетата трябва да възстановите режима на хранене, игра и лягане веднага след като се настаните в новия си дом. Повечето домашни любимци се настаняват добре, но през седмиците след преместването наблюдавайте внимателно за проблеми с тоалетната, апатия или липса на апетит, както и за промени в поведението. Ако нещо не е наред, посъветвайте се с ветеринарен лекар. Особено внимателни трябва да бъдете към котките, тъй като запушването на пикочните пътища в резултат на стрес може да бъде животозастрашаващо.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!