Най-добрият начин за преместване на колекция от вина

Ние знаем, че една колекция от вина е едновременно и една голяма инвестиция и много деликатени предмети, които изискват много грижи. Ако се налага да преместите колекцията си от вина, трябва да имате предвид следните неща.

Създайте опис на Вашето вино. Ако имате малка колекция, можете да я транспортирате сами, за да сведете до минимум повредите, температурните колебания и вибрациите.

За по-големи колекции, които ще се транспортират, заявете професионална оценка от сомелиер, за да се определи стойността на Вашета колекция. В зависимост от стойността и рядкостта на вината, може да е за предпочитане да ги превозите в превозно средство с климатичен контрол, вместо в камиона за преместване с останалите вещи от домакинството Ви.

Ако имате голяма колекция и се премествате през лятото или зимата, когато температурите могат да бъдат екстремни, транспортирането с камиони с климатичен контрол може да е по-добрият избор. Колкото по-стари и редки са вината Ви, толкова по-чувствителни ще бъдат към температурните промени. Ако се премествате през ранна пролет или късна есен, когато температурите са най-близки до идеалната температура на виното, може да не се нуждаете от камион с система за темпрературен контрол.

Как да опаковате колекцията си от вина

Най-добрият начин да опаковате виното си за преместване е с много меки материали. Наредете бутилките настрани или обърнати, за да запазите тапите влажни. Трябва да се уверите, че всички отворени бутилки са оставени настрана, тъй като те могат да причинят големи щети. Най-добре е обаче да наемете професионални преносители, които да опаковат колекцията Ви. Те имат опит и са обучени да боравят с такива крехки предмети. Трябва да имате предвид, че в някои държави има ограничения, регулиращи видовете и количествата алкохол, които могат да се внасят за лична употреба.

Как да избегнете „транспортен шок“

Вино, което е било премествано грубо или разклащано, може да загуби вкуса си, ако се отвори твърде скоро. Оставете виното да почине след преместването и разопаковането. Добро правило е да го оставите да престои няколко дни.

Обърнете се към Allied за да получите оферта за преместване на Вашите вина, следвайте този линк.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!