Как да се преместите в нов апартамент

Преместването на апартамент включва много повече от това да преместите вещите си. Има и проблеми с графика, тъй като често договорите за наем приключват на 31-ви, а започват на 1-ви. Освен това е важен въпросът за гаранционния депозит. Ето какво трябва да направите, за да се изнесете от апартамент Ви и да получите обратно пълния размер на депозита Ви.

Първо, трябва да изпратите предизвестие за намерението си да напуснете. В повечето договори за наем е посочен 1-месечен или 2-месечен срок на предизвестие. Най-добрият начин за предоставяне на предизвестие е в писмен вид при плащането на наема, но ако плащате наема по електронен път, изпратете предизвестие по пощата или по имейл.

Да се изнасяте, да почиствате старателно апартамента и да се премествате на новото Ви място в един и същи ден, дори и с помощта на фирми за преместване, е много работа за един ден. Или подпишете нов договор за наем на 15-о число на месеца в който изтича съществуващият Ви договор за наем, или договорете допълнителни няколко дни с наемодателя за мястото, което освобождавате. Премествате се в ново жилище или апартамент? Ще искате подобна свобода на действие, а може би и по-голяма, ако в новия Ви дом има значително строителство.

Попитайте какво очаква наемодателят Ви. Някои имат дълги списъци със задачи – от почистване на фурната и подмяна на изгорели крушки до поправяне на дупки от пирони и дори пребоядисване. Други искат просто мястото да бъде измито с моп, а баните и кухните – почистени.

Прегледайте договора за наем за всякакви подли клаузи относно състоянието при напускане, които може да не са включени в списъка със задачи на наемодателя. Проверете стойността на гаранционния си депозит. Ако сте били в един апартамент от няколко години, разберете дали държавата Ви изисква плащане на лихви, натрупани върху депозита за наем.

Прегледайте апартамента си и определете нещата, които сте инсталирали, като например модернизирани душ-глави и по-хубави осветителни тела. Ще ги вземете ли със себе си? Ако сте инсталирали системи за килери, рафтове в шкафа или пръчки за пердета и не искате да ги вземете със себе си, попитайте наемодателя дали можете да ги оставите или ще трябва да ги демонтирате (и евентуално да закърпите дупките).

Ако сте били внимателен наемател, не би трябвало да има големи повреди, но обърнете внимание на неща като големи дупки по стените, петна по килима, повредени екрани на прозорците и повредени или липсващи щори или сенници. Всички тези ремонти могат да бъдат приспаднати от гаранционния депозит, така че ги поправете, ако искате да получите целия Ви депозит.

Имате ли складово помещение в мазето? Всяка година хиляди наематели забравят, че имат предмети в склада, и се местят без тях. Много други забравят да отчетат складовите помещения и след това установяват, че нямат достатъчно място, когато пристигне камионът за преместване. Направете преглед на това, което се намира в складовото Ви помещение, и бъдете готови да го изпразните.

След като преместващите машини приключат, работете по списъка за почистване на наемодателя. Като минимум изпразнете и почистете хладилника (ако е наистина стар, размразете фризера), уверете се, че всички шкафове са празни, измийте с моп подовете, почистете банята и изсмучете килимите.

Поискайте от наемодателя да направи обход на празния апартамент. Това ще Ви даде възможност да оспорите щетите (Направили сте снимки на тези проблемни места, когато сте се нанесли, нали?) и да разберете дали има нещо друго, за което трябва да се погрижите. Предайте ключовете, включително всички допълнителни копия. Най-важното е да предоставите адреса си, за да могат да Ви изпратят по пощата възстановения депозит и да препратят пощата Ви.

Независимо дали имате нужда от помощ при преместването на апартамент или къща, Allied е тук, за да Ви помогне.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!