Как да накараме децата ни да се разделят със старите си играчки преди преместване

Ако се премествате с деца, знаете, че преместването може да ги дезориентира и разстрои. Един от начините, по които децата могат да реагират на предстоящото преместване, е да задържат старите си играчки, с които вече не си играят; това, разбира се, е последното нещо, което искате, тъй като целта Ви вероятно е да се отървете от възможно най-много вещи преди преместването. Ето как можете да накарате децата си сами да се откажат от старите си играчки.

Първо, уверете ги, че ще има достатъчно място за тях. Можете да им покажете снимки на новата им стая и да поговорите къде ще могат да съхраняват вещите, които са решили да донесат. И им кажете, че очаквате ценните плюшени играчки да дойдат заедно с тях. Независимо дали са на четири или на десет години, специалните плюшени играчки ще осигурят приемственост и чувство за стабилност и сигурност.

Добър мотиватор е да планирате новата им стая заедно с тях. Използвайте Pinterest или други сайтове, за да създадете табло за вдъхновение, и ги оставете да изберат това, което биха искали. Целта е да им осигурите стая, в която играчки им ще ги накарат да изглеждат като по-малки деца.

Докато се подготвяте за преместването, говорете за това, от което се отървавате. Кажете, че макар да е тъжно да се откажете от някои неща, знаете, че някой друг може да ги използва добре. Ако са достатъчно големи, помолете ги да помогнат да опаковат предмети за благотворителни организации. Направете това, преди да преминете към опаковане на детските стаи, за да видят, че не само техните вещи са изхвърлени.

За децата в училищна възраст можете да осигурите няколко кутии, в които да се поберат всичките им играчки. Трябва да прецените количеството на нещата, от които смятате, че могат да се отърват, и да осигурите кутии, така че само част от играчките им да се поберат в тях. Но бъдете разумни – не предоставяйте една малка кутия и не очаквайте да се отърват от 90 % от играчките си. Предложете да се разделят с играчките, с които вече не играят, които са счупени или които наистина не харесват. (Децата в предучилищна възраст може все още да не са развили емоционалните си умения за това.)

Може би ще можете да оставите по-големите деца сами да си изберат играчките, които искат да донесат, но по-малките деца ще имат нужда от помощ. Разпределете всички играчки. Поставете правило, че счупените играчки не се местят, и оставете настрана всички играчки, за които знаете, че са счупени. След това ги попитайте кои играчки със сигурност искат да вземат със себе си. Опаковайте ги, а след това преминете към останалите предмети. Оставете ги да изберат предметите, от които са готови да оставят. Очаквайте известно разместване на предметите и оставете детето да разкаже защо избира играчките, от които иска да се раздели. Можете също така да поговорите за това кой според детето Ви може да ги получи, след като бъдат дарени.

Най-трудната част ще бъде когато в кутиите с играчки няма достатъчно място за вземане, но предметите, които те искат, все още остават на леглото. Признайте, че изборът е труден, и предложете насърчение и похвала, когато успеят да оставят предметите. Ако смятате, че детето Ви е успяло да отсее достатъчно играчки, можете да оставите допълнително място.

Накрая, позволете на детето да Ви помогне да опаковате предметите, които се даряват (а предметите, които се даряват, не трябва да са счупени). Помислете дали да не направите едно пътуване, за да могат децата Ви сами да занесат дарените играчки.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!