Списък за преместване в чужбина

Решили сте да се премествате в чужбина? Процесът е много вълнуващи, но и изпълнен със стрес. Има толкова много неща, от които се нуждаете, преди да се преместите. Как да организирате всичко и за какво да бъдете подготвени? Ние от Allied сме подготвили полезен списък, засягащ най-важните аспекти на преместването в чужбина!

Кандидатстване за Виза:

Ако все още не сте разрешили въпроса относно своята Виза, Ви съветваме да го направите незабавно. Процесът за кандидатстване варира спрямо страната, в която се намирате и тази, в която отивате. Може да отнеме от седмица до месеци. Бъдете сигурни, че Визата ще Ви бъде издадена преди пътуването.

Променете адреса:

Препоръчително е да се свържете с всички организации и доставчици на услуги, за да ги информирате относно промяната на адреса си. Някои примери могат да включват застрахователна компания, банки и не на последно място – държавните институции.

Свидетелство за управление на превозно средство:

Ако планирате да закупите или да наемете кола на новата дестинация, тогава трябва да обмислите за международен шофьорски лиценз, ако местните закони го позволяват. Някои държави обаче ще Ви накарат да държите тест, за да конвертирате текущия си лиценз.

Посетете лекаря си преди да пътувате:

Уверете се, че сте в добро здравно състояние, преди да потеглите, и най-важното е – да проверите дали са Ви направени необходимите ваксини. Много страни ще изискват от Вас именно това. Ако трябва да посетите местен лекар, преди да имате право на обществено здравеопазване, тогава разходите биха могли да Ви изненадат. В зависимост от страната, цените могат да бъдат доста високи.

Пътна застраховка:

Може да Ви се наложи да си направите застраховка за пътуване, в зависимост от това, дали сте кандидатствали за временна работна виза, или за постоянно пребиваване. Трябва да проверите всичко при заявката за виза в чуждестранното посолство.

Наемане на международна фирма за преместване:

Вместо да се опитвате да съхраните всичко до своето завръщане или да се опитате да се справите с всичко това сами, Allied може да премести всички Ваши вещи без усилие и в рамките на времевата рамка. По този начин всички Ваши ценни предмети могат Ви бъдат доставени безпроблемно.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!