На пазар за международни училища в София

Много мeждународни училища в София рекламират преподаването на учебни програми, различни от стандартните. Успяват да  привлекат родителите като oтговарят на техните изисквания и желания. Някои родители оставят децата си да продължат образованието си в текущите им училища. Други пък желаят по-открояващи се учебни среди.

С всички тези международни училища, предлагащи обучение на различни нива и учебни програми, може да бъде трудно да се определи кое от тях ще даде на детето правилния старт. Ние от Allied посочихме няколко ключови точки, които бихте желали да проверите, преди да вземете решение.

Локация

Повечето от международните училища в София имат единичен кампус. Най-добре е да уредите предварително посещение, за да сте сигурни, че училището ще бъде лесно достъпно за вас. Ще се изненадате колко много родители се вълнуват да си осигурят място и забравят колко неудобно може да е то за тях. Затова не забравяйте да проверите дали училището предлага личен превоз.

Чуждестранно образование

Ако случайно вашето дете вече е поставило началото на образованието си в чуждестранно училище, то това не е никакъв проблем. То може да продължи обучението си безпроблемно.  Повечето такива училища рекламират своята национална форма на обучение. Те предлагат не само възможност да се продължи по идентична учебна програма, но и една приятелска среда, която е добре позната на вашето дете.

Образователно ниво в училищата

Международните училища обхващат етапа от предучилищна възраст до гимназия. Имайте предвид, че всяка институция приема различни етапи. В зависимост от продължителността на престоя ви, най-добре е да се уверите, че детето ви няма да се наложи да сменя училището след една година, защото то например обхваща само периода от 1 до 7 клас.

За повече информация как да изберете международно училище в София, обадете се на Allied, за да поговорите със специалист по релокация и имиграция.

GET YOUR FREE QUOTE NOW!

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Започнете да пишете и изберете от предложенията.

Or Call to start your free quote!